Maria Şarapova atacă pe Facebook: S-au scris lucruri false. Sunt hotărâtă să lupt!

12 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Maria Şarapova atacă pe Facebook: S-au scris lucruri false. Sunt hotărâtă să lupt!

"Sunt lucruri care au fost difuzate de presă și care sunt false, iar eu sunt hotărâtă să contraatac. Într-un artocol se scrie că am fost avertizată de cinci ori de interdicția medicamentului pe care îl luam, dar nu este adevărat, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată", a scris Şarapova, suspendată cu titlu provizoriu după un control antidoping pozitiv la meldonium. 

"Eu nu caut scuze pentru că am ignorat interdicția acestui medicament. V-am spus deja de mail-ul primit pe data de 22 decembrie 2015 intitulat 'Principalele schimbări în programul antidopaj al tenisului pentru 2016', deci poate ar fi trebuit să fiu mai atentă, dar printre atâtea mesaje, atâtea informații, mi-a scăpat acest aspect. Trebuia să caut mai multe informații și să citesc. Dar acest document conținea mii de cuvinte, multe dintre ele tehnice și scrise cu caractere mici", continuă Șarapova.

Citeşte şi: Maria Șarapova, mesaj de ULTIMĂ ORĂ după scandalul de dopaj (VIDEO)

"Eu nu am făcut nimic altceva decât să urmez tratamentul prescris de medicul meu și am luat doze minime", precizează nr.7 mondial.

Rusoaica mai scrie că este mândră de felul în care a jucat tenis şi de faptul că a fost onestă, asumându-şi, fără să pretindă că este accidentată, că a fost depistată pozitiv. 

"Sper că voi fi lăsată să joc din nou tenis. Dar, indiferent de ce se va întâmpla, vreau să ştiţi adevărul despre ce s-a întâmplat", a conchis Maria Şarapova.

Jucătoarea din Rusia a recunoscut luni seara, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost depistată dopată la Australian Open. Ea a precizat că a fost vorba despre o neglijență pe care și-o asumă, ea consumând un medicament pe bază de meldonium pe care îl utilizează de zece ani pentru a se trata.

Șarapova a spus că nu a verificat lista substanțelor interzise, motiv pentru care nu a știut că nu are voie să utilizeze respectivul medicament.

Maria Șarapova a fost suspendată provizoriu de Federația Internațională de Tenis până în momentul în care cazul său va fi analizat de o comisie independentă.

În cazul în care va fi găsită vinovată pentru dopaj, rusoaica riscă o suspendare maximă de patru ani.

Alte stiri din Sport

Ultima oră