Lewis Hamilton devine cel mai bogat sportiv din Marea Britanie

14 Mai 2020 | scris de A.A.
Lewis Hamilton devine cel mai bogat sportiv din Marea Britanie

Pilotul britanic Lewis Hamilton, care a cucerit anul trecut al şaselea său titlu mondial de Formula 1, a devenit al doilea cel mai faimos pilot din istoria sportului, pe primul loc situându-se legendarul Michael Schumacher, precizează Evening Standard.

Conform listei stabilite de publicaţia The Sunday Times, Hamilton a devenit cel mai bogat sportiv din Marea Britanie, cu venituri nete în valoare de 224 milioane de lire sterline (254 milioane euro).

Hamilton a semnat un nou contract cu Mercedes în 2018, care îi aduce până la 40 milioane lire (45 milioane euro) pe an, iar anul trecut averea sa a crescut cu 37 milioane de lire.

Conform Daily Mail, Lewis Hamilton a devenit cel mai bogat sportiv în activitate din istoria Marii Britanii, depăşindu-l pe fostul fotbalist David Beckham, care avea o avere de 200 milioane lire sterline în 2013.

Nord-irlandezul Rory McIlroy, care a revenit în luna februarie în fruntea clasamentului jucătorilor profesionişti de golf, pentru prima oară din 2015, ocupă locul secund în ierarhie, cu venituri nete totale de 170 milioane lire sterline.

Fotbalistul galez Gareth Bale, care are un salariu net de 350.000 de lire sterline (397.000 euro) pe săptămână la Real Madrid, a ajuns la o avere de 114 milioane de lire sterline, fiind cel mai bogat sportiv britanic sub 30 de ani.

Lista celor mai bogate persoane sub 30 de ani din Marea Britanie este dominată de sportivi, care ocupă 18 dintre cele 50 de locuri, campionul mondial de box Anthony Joshua fiind singurul din afara fotbalului inclus în top 10.

Joshua și-a rotunjit averea cu 58 milioane de lire în doar un an de zile, ajungând la un total de 107 milioane lire sterline.
 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sport

Ultima oră