Legenda tenisului Roger Federer se retrage la vârsta de 41 de ani

15 Sep 2022
Legenda tenisului Roger Federer se retrage la vârsta de 41 de ani

Jucătorul de tenis elvețian a anunțat joi într-un comunicat de presă, că se retrage de pe terenul de tenis, scrie FranceInfo.

Roger Federer a decis să-și încheie aventura pe teren. După ce a câștigat 20 de titluri de Grand Slam, elvețianul, accidentat de câteva luni după mai multe operații la genunchi, a anunțat că își va pune capăt carierei, într-un comunicat de presă joi, 15 septembrie. 

"Laver Cup, săptămâna viitoare la Londra, va fi ultimul meu turneu ATP. Voi juca tenis în continuare pe viitor, desigur, dar nu în Grand Slam sau pe circuit" , a scris el în comunicatul său de presă publicat pe Twitter. "Am muncit din greu pentru a reveni în formă. Dar știu și capabilitățile și limitele corpului meu. Ultimii 24 de ani pe circuit au fost o aventură incredibilă." 

Absent de pe teren de la turneul de la Wimbledon din 2021 și după o înfrângere în sferturi de finală împotriva polonezului Hubert Hurkacz, elvețianul a luptat pentru a-și recăpăta o formă suficientă pentru a-i permite să revină în circuit. Nu a reușit.

La 41 de ani, Roger Federer va închide cartea istoriei sale cu cel mai înalt nivel, cu 103 titluri (inclusiv 20 de Grand Slam, șase la Masters, 28 la Masters 1000). Ultimul va rămâne cel câștigat acasă, la Basel, în 2019.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră