Tenis de masă. Toți cei șase jucători români au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro

15 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Tenis de masă. Toți cei șase jucători români au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro

Toți cei șase jucători români participanți la turneul preolimpic de tenis de masă de la Halmstad (Suedia) au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. După ce au ratat calificarea directă din prima fază a grupelor, jucătorii români nu au reușit să obțină nici cele două bilete pentru Rio puse la bătaie în faza a doua a grupelor (recalificări).

La masculin, în Grupa Roșie, Ovidiu Ionescu a trecut în primul tur de rusul Aleksandr Hanin, în optimi a dispus de spaniolul Alvaro Robles, însă a fost învins în sferturi de englezul Paul Drinkhall.

În Grupa Albastră, Hunor Szocs l-a învins în runda inaugurală pe cehul Lubomir Pistej, iar Adrian Crișan a câștigat greu în fața belarusului Pavel Platonov. În optimi, Szocs a dispus de turcul Ahmet Li, în timp ce Crișan a fost eliminat de danezul Jonathan Groth. Szocs a fost învins în sferturi de francezul Simon Gauzy.

La feminin, în Grupa Roșie, campioana europeană en titre Elizabeta Samara a dispus în primul tur de slovena Alex Galic dar apoi a fost întrecută în optimi cu 4-3 de olandeza Jie Li, cea în fața căreia cucerea aurul continental anul trecut. Bernadette Szocs a reușit o victorie destul de facilă în primul tur cu italianca Chiara Colantoni, dar apoi a pierdut în fața suedezei Matilda Ekholm.

În Grupa Albastră, Daniela Monteiro Dodean a fost întrecută în optimi de austriaca Sofia Polcanova.

România poate avea măcar o jucătoare la Jocurile Olimpice de la Rio, în funcție de pozițiile pe care le vor avea Elizabeta Samara și Bernadette Szocs în clasamentul mondial, la data de 1 mai.

Alte stiri din Sport

Ultima oră