Prezența lui Khelif la Olimpiada de la Paris a fost subiect de dezbatere în ultimele zile din cauza suspiciunii ca ar fi barbat având în vedere că în martie anul trecut a fost descalificat în ajunul finalei titlului mondial din cauza nivelului ridicat de testosteron, scrie TuttoSport
Meciul mult așteptat dintre Imane Khelif și Angela Carini în optimile de finală ale turneului de box feminin, categoria 66 kg, a durat doar 46 de secunde. Doar o dreaptă aruncată de algerian a fost suficientă pentru a o face pe italiancă să abandoneze și să ceară imediat întreruperea meciului urmând indicațiile staff-ului tehnic: după câteva secunde, Carini se oprise de câteva ori din cauza căștii care nu era legata în mod corect.
Angela Carini în lacrimi
Câteva secunde mai târziu, Angela Carini a ales să oprească meciul împotriva hiper-androginului pugilist algerian. Apoi, după ce judecătorii i-au validat alegerea cu verdictul oficial, italianca a îngenuncheat în ring și a plâns. Prezența lui Khelif la Paris a fost subiect de dezbatere în ultimele ore având în vedere că în martie anul trecut a fost descalificată în ajunul finalei titlului din cauza nivelului ridicat de testosteron.
„Un pumn m-a durut prea tare”
"Am intrat în ring să lupt. Nu m-am dat bătuta, dar un pumn m-a durut prea tare și așa am spus destul." Angela Carini și-a explicat astfel abandonul brusc, încă în lacrimi. „ Ies cu capul sus ”, a adăugat italianca. „ Nu mai aveam chef de lupta după primul minut. Am început să simt o durere ascuțită în nas. Nu ca să renunț, dar tocmai pentru că nu am putut, am spus destul și am încheiat meciul. Am urcat în ring pentru tatăl meu, ultimele Olimpiade era pe moarte, aceasta era Olimpiada mea și am vrut să merg pe jos ultimul kilometru. Dacă m-am oprit, am făcut-o doar pentru familia mea ”.
Carini: „Nu sunt eu în măsură să judec”
"Nu sunt în măsură să judec sau să iau o decizie, dacă "fata" asta e aici trebuie să existe un motiv. M-am luptat și am intrat în ring în ciuda miilor de controverse care au existat, nu sunt în măsură să judec. Am luat lovituri, sunt luptătoare și naționala mea știe, sunt cineva care nu se oprește nici în fața durerii. Dacă m-am oprit am făcut-o doar pentru familia mea.
A fost un meci ilegal? Nu sunt în măsură să judec. Mi-a fost frică să nu fiu rănită? Nu mi-a fost niciodată frică să mă rănesc, când intri în ring ești conștient că ai putea fi lovit dar nu am putut termina meciul. Am simțit o durere foarte puternică în nas. De ce am îngenuncheat? Am făcut-o pentru tatăl meu."
CIO: „Nu sunt transsexuali, ci femei”
„Tot ce s-a raportat sunt doar zvonuri, informații despre femeile care au fost discriminate și în trecut. Aceasta nu este o problemă transgender: din păcate au existat informații false, sunt femei care concurează de mulți ani, nu sunt transgender” a spus Mark Adams , purtătorul de cuvânt al CIO - fără să le menționeze niciodată numele - afirmând că Imane Khelifa, astăzi adversara Angelei Carini, și Lin Yu-Ting, descalificat la Cupa Mondială de anul trecut, dar admis la Paris, au tot dreptul să participe la boxul olimpic.
„Oamenii despre care vorbim au participat la campionate naționale și internaționale, la alte competiții și au fost selectați pentru că aveau toate acreditările”, a adăugat Adams, subliniind apoi că „ testosteronul nu este un indice bun pentru că există femei cu niveluri ridicate de testosteron care sunt hiperandrogene și totuși pot concura. Acestea sunt cazuri care există și trebuie să încercăm să găsim o soluție acceptabilă și echitabilă pentru toată lumea sexul sportivilor de sex masculin și feminin, nu cred că este o abordare favorabilă ”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al CIO.
Premierul Meloni: „Îmi pare și mai rău”
"Ii mulțumesc Angelei Carini pentru felul în care a luptat deși nu am putut să vedem, am văzut doar mici momente... ". a comentat premierului Meloni
„S-a retras ”, îi subliniază jurnaliştii de la Casa Italia.
„Îmi pare și mai rău, am fost emoționata ieri când a scris "Voi lupta pentru că în aceste lucruri contează și dăruirea, capul și caracterul cu siguranță. Dar apoi contează și a putea concura în condiții egale. Și din punctul meu de vedere de vedere Nu a fost un concurs egal” a continuat
Angela Carini si ritira dopo 45 secondi nell’incontro con Imane Khalif
— Iaia Trilli ????❤️???? (@IaiaTrilli) August 1, 2024
Angela ????????#Paris2024 pic.twitter.com/DxFmOciOOI
Beating Up Women Was Illegal, And Now, It Is An Olympic Sport
— Adnan Belushi (@adnanbelushi) August 1, 2024
PARIS — The IOC today announced a new sport featuring men beating women violently, just like domestic abuse. "Men beating women has grown rapidly over the years. So we thought... why not turn it into a sport? The… pic.twitter.com/FSWG398mAs