În ciuda accidentării, Novak Djokovic, se luptă pentru cel de-al 22-lea titlu de Grand Slam la Australian Open

22 Ian 2023
În ciuda accidentării, Novak Djokovic, se luptă pentru cel de-al 22-lea titlu de Grand Slam la Australian Open

Novak Djokovic l-a învins pe Grigor Dimitrov în seturi drepte – 7-6 (9-7) 6-3 6-4 – pentru a evolua în optimile de finală de la Australian Open, în ciuda unei performanțe laborioase de la numărul 5 mondial care se lupta vizibil să se miște și să obțină puncte în timpul meciului.

Djokovic, care este fără îndoială favoritul la câștigarea competiției după ce Rafael Nadal și Casper Ruud au fost eliminati, a intrat în confruntarea de sâmbătă cu o accidentare la coapsă, deși părea că și-a ușurat acestă sarcină când i-a luat serviciul lui Dimitrov în primul joc, conform CNN. Dar Djokovic s-a oprit mai târziu în primul set și a fost forțat să ia o pauză medicală după ce a câștigat un tie break epuizant.

După ceva tratament, Djokovic s-a întors pe teren un nou om și a profitat de jocul liber al lui Dimitrov pentru a lua setul al doilea confortabil. Bulgarul nu scăpase niciun set în ultimele două runde, dar nu a putut ține pasul cu metronomul Djokovic. În ciuda faptului că a jucat bine în primul set, Dimitrov nu a putut să-și revină după ce l-a pierdut.

A fost senzațional uneori, a servit 15 ași și a jucat niște lovituri grozave, dar pentru fiecare lovitură de clasă, a fost una la fel de slabă și a încheiat meciul cu 50 de erori neforțate. Dacă există cineva care poate pedepsi greșelile prostești, chiar și atunci când poartă o accidentare, acesta este necruțătorul Djokovic. Nu a fost o victorie frumoasă, dar chiar și în timp ce se lupta, apărarea lui Djokovic a fost de nezdruncinat și l-a frustrat pe Dimitrov în repetate rânduri.

După un al treilea set de uzură în care au fost căștigat cinci servicii, Djokovic a încheiat în cele din urmă meciul pentru a câștiga în seturi consecutive și a continua vânătoarea pentru al 22-lea titlu de Grand Slam.

Djokovic îl va înfrunta acum pe australianul Alex de Minaur în optimile de finală, iar tânărul de 23 de ani va avea în spate un public zgomotos.

Alte stiri din Sport

Ultima oră