Hagi pleacă la o echipă din Republica Tatarstan. Salariu de 4 milioane de euro

21 Apr 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Hagi pleacă la o echipă din Republica Tatarstan. Salariu de 4 milioane de euro


“Este oferta de la Rubin Kazan, despre care s-a mai vorbit şi ar însemna un proiect pe termen lung, în condiţii excepţionale. E un club important din Rusia, care îşi doreşte să câştige campionatul şi e dispus să investească mult în acest proiect. Era un punct în cadrul deal-ului care i s-a oferit lui Gică. Oamenii au mers până acolo încât au spus că sunt dispuşi să investească şi în Academie.”,a declarat Cristian Bivolaru,preşedintele clubului Viitorul,citat de digisport.ro

Rubin Kazan este o ambiţioasă echipă de fotbal din Republica Tatarstan ,regiune care face parte din Federaţia Rusă.

Are în palmares un titlu de campioană a Rusiei.

Oraşul Kazan are o populaţie de circa 1,2 milioane de locuitori, se afla situat la confluenţa rîurilor Volga şi Kazanka în partea centrală europeană a Rusiei şi este considerat un centru important al culturii tătare. Tot aici se află cea mai mare moschee din Rusia.

Interesant este că Universitatea din Kazan,înfiinţată în 1804.i-a avut ca studenţi pe Lev Tolstoi şi Vladimir Ilici Lenin. Tolstoi a studiat filologia turco-araba, apoi a abandonat pentru stiinte juridice. Şi Lenin a urmat stiinţele juridice dar a fost exmatriculat pentru participarea la unele proteste studenţeşti.

Ce legătura au aceste lucruri cu Hagi? Vreau să spun că românul merge într-un oraş cu o istorie deosebită iar ambiţiile populaţiei tătare se pot manifesta şi aşa: să aibă o echipă puternică de fotbal.
Alt amănunt :în Kazan se vorbeşte rusa şi tătara.

Totuşi :pare o destinaţie exotică pentru antrenorul român.

Alte stiri din Sport

Ultima oră