Fiscul spaniol cere pedepse cu închisoarea pentru Neymar şi părinţii săi

23 Noi 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Fiscul spaniol cere pedepse cu închisoarea pentru Neymar şi părinţii săi

Situaţie tot mai încurcată pentru Neymar:fiscul spaniol cere instantei,in cazul procesului declanşat în urma transferului brazilianului la Barcelona, o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani.Totodată,autorităţile spaniole mai cer şi o amendă de 10 milioane de euro pentru jucătorul Barcelonei.

De asemenea,pentru tatăl lui Neymar fiscul cere o pedeapsă de 2 ani dar şi o amendă de 10 milioane de euro. Chiar şi mama lui Neymar,Nadine, riscă un an de închisoare dar şi o amendă de de 10 milioane de euro.

La fel, Sandro Rosell, fost preşedinte al Barcelonei, ar trebui să facă-în viziunea fiscului-5 ani de închisoare dar să şi plătească o amendă de 10 milioane de euro.

Totodată şi alţi oficiali ai clubului FC Santos-de aici s-a transferat jucătorul brazilian-sunt vizaţi de ancheta autorităţile spaniole care solicită şi pentru ei pedepse cu închisoarea.

Interesant este că acest proces fusese închis în primăvară printr-o înţelegere între Neymar, Barcelona şi autorităţile spaniole-brazilianul şi clubul catalan urmau să plătească o sumă de bani penalizare.

Surprinzător dar în urmă cu două săptămâni ancheta a fost redeschisă.

Mai trebuie reamintit că şi Messi are o condamnare de 21 de luni de închisoare şi o amendă de 3,68 milioane de euro dar a atacat sentinţa printr-un recurs la Curtea Supremă.

La Neymar lucrurile sunt mai delicate deoarece , potrivit legii spaniole, pedepsele de doi ani sunt cu executare-ce e sub doi ani,în lipsa antecedentelor penale,e o pedeapsă cu suspendare.

Mulţi fani catalani consideră că există o acţiune concertată împotriva Barcelonei dar,evident,nu există nicio dovadă. Cert este că rivalul istoric, Real Madrid, nu prea s-a confruntat cu astfel de anchete.

Totuşi e posibil ca atît Messi cît şi Neymar să decidă să plece să joace în alt campionat-oferte sunt numeroase.

E clar că Barcelona are mari probleme în condiţiile în care primii doi jucători stau sub tensiunea acestor anchete penale...

Încurcate sunt şi căile fotbalului...

Alte stiri din Sport

Ultima oră