Mai mulţi oficiali ai FIFA, arestaţi în Elveţia pentru presupuse fapte de corupţie!

27 Mai 2015
Mai mulţi oficiali ai FIFA, arestaţi în Elveţia pentru presupuse fapte de corupţie!
 Poliţia elveţiană a arestat, în această dimineaţă, la Zurich, în Elveţia, mai mulţi oficiali ai Federaţiei internaţionale de Fotbal (FIFA), suspectaţi de corupţie, relatează Le Soir.

Cotidianul american New York Times, care a difuzat primul informaţia, relatează că Statele Unite solicită extrădarea acestora pentru presupuse fapte de corupţie comise în ultimii 20 de ani.

Anchetatorii au descins la un luxos hotel din Alpi, unde se desfăşoară o reuniune a forului fotbalistic mondial.

Între acuzaţiile formulate de procurori se numără fraudă, înşelătorie şi spălare de bani.

În vizor sunt condiţiile de atribuire a mai mulor Cupe Mondiale, scrie Le Soir.

Poliţişti elveţieni în civil au descins în luxosul hotel Baur au Lac din Zurich, operând arestările. Ar fi vorba despre cel puţin zece persoane, dar cotidianul american nu le precizează numele.

Potrivit New York Times, preşedintele FIFA, Sepp Blatter, nu figurează printre cei reţinuţi. Dar este vehiculat numele lui Eduardo Li (Costa Rica), scrie Le Soir.

Martori oculari relatează că arestările s-au făcut în linişte şi că niciuna dintre persoanele reţinute nu a fost văzută purtând cătuşe la mâini.

Şefii FIFA se aflau la Zurich în această zi pentru reuniunea lor anuală. Vineri, 29 mai, urmează să aibă loc alegerile pentru şefia FIFA, la care, în ciuda unui val de contestări, şeful în exerciţiu, Sepp Blatter, pare a fi favorit. El, care are 79 de ani, canddează pentru un al cincilea mandat.

Contracandidatul său este prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein, în vârstă de 39 de ani, care a rămas în cursă după retragerea fostului fotbalist Luis Figo şi a preşedintelui Federaţiei olandeze de Fotbal, Michael van Praag, susţinut şi de România.

 

Joseph Blatter, președintele în exercițiu al FIFA din 1998, s-a declarat ''încrezător'', marți, în vederea realegerii sale în această funcție.

''Sunt încrezător'', a spus simplu președintele FIFA înainte de a adresa mesajul său, cu ușile închise, membrilor CONCACAF (America de Nord, America Centrală și Caraibe), asociație reprezintă 35 de voturi din cei 209 votanți, reunită la hotelul Baur au Lac.

Este o tradiție ca președintele FIFA să se adrese Confederațiilor (șase în total) care compun instanța sa, înaintea Congresului, de alegeri anul acesta.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră