Familia lui Pele reunită la spital în jurul legendei fotbalului brazilian: „Încă o noapte împreună”

26 Dec 2022
Familia lui Pele reunită la spital în jurul legendei fotbalului brazilian: „Încă o noapte împreună”

Familia lui Pele a fost aproape complet reunită duminică, în ziua de Crăciun, la patul legendei fotbalului brazilian a cărei stare s-a deteriorat recent, potrivit postărilor pe rețelele de socializare, scrie BFMTV

Pelé, în vârstă de 82 de ani, care suferă de cancer de colon descoperit în septembrie 2021, este internat la Sao Paulo de la sfârșitul lunii noiembrie. În ultimul lor buletin, medicii săi au raportat miercuri o „progresie” a cancerului său, precum și „insuficiență renală și cardiacă”.

Duminică, unul dintre fiii săi, Joshua Arantes, s-a alăturat celor trei surori ale sale, fratelui său și câțiva dintre copiii lor deja la Spitalul Albert Einstein. „A mai sosit unul”, a anunțat Kely Nascimento pe Instagram , sub o fotografie cu ea și fratele ei sărutându-se, zâmbind.

Nu a fost observată nicio activitate anume în fața spitalului în care se află legenda Pelé, singurul fotbalist care a câștigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970), au remarcat jurnaliștii AFP.

În Ajunul Crăciunului, la scurt timp după miezul nopții, Kely Nascimento, o altă fiică a „Regelui” Pelé, a postat pe Instagram o fotografie în care apar soția sa, Marcia Aoki, și alți membri ai familiei, foști fotbaliști, dar fără el.

"Aproape toți. Crăciun fericit. Recunoștință, dragoste, unire, familie. Esența Crăciunului. Vă mulțumim tuturor pentru toată dragostea și lumina pe care ni le transmiteți", a scris Kely Nascimento în legenda acestei fotografii. Fratele ei, Edinho, postase anterior o fotografie pe aceeași rețea de socializare în care îl ia de mână pe Pelé, cu legenda: „Tată, puterea mea este cu tine”.

Edinho, directorul tehnic al clubului de fotbal Londrina, din sudul statului Parana, se alăturase surorilor sale, Flavia și Kely Nascimento, care au fost foarte prezente cu Pelé în ultimele zile la spital.

Edinho a făcut călătoria în ciuda faptului că și-a cerut scuze cu o zi înainte pentru că nu a putut fi cu tatăl său. "Mi-ar plăcea să fiu aici, dar astăzi am angajamente aici. Nu sunt medic, nu aș putea fi de mare ajutor", a spus el vineri pentru cotidianul Estadao.

„Încă o noapte împreună”

Vineri seara, Kely Nascimento a postat, tot pe Instagram, o fotografie emoționantă cu Pelé și ea, îmbrățișându-l pe patul de spital, doar jumătate din față vizibilă, între canule nazale pentru asistență respiratorie. „Încă o noapte împreună”, scria ea, „sîntem încă aici, în luptă și în credință”.

Chiar înainte ca raportul alarmant de sănătate al lui Pelé să fie publicat miercuri, cele două fiice ale sale au anunțat că vor petrece Crăciunul la spital cu fostul atacant, „din diverse motive”.

Alte stiri din Sport

Ultima oră