Emiliano Sala a fost obligat să urce în acel avion, susține un prieten

06 Feb 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Emiliano Sala a fost obligat să urce în acel avion, susține un prieten

Epava avionului în care se aflau fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, duminică, pe fundul Canalului Mânecii.  

Departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB) a anunţat, luni, că un ocupant al avionului Piper Malibu, aflat pe fundul Canalului Mânecii, apare în imaginile transmise de submarinul telecomandat.

În timp ce toate eforturile se concentrează acum pe recuperarea cadavrului observat la bordul avionului, prietenul fotbalistului, Maximiliano Duarte, a ieșit la rampă pentru a afirmat că în toată această tragedie există un vinovat.

"Am localizat epava avionului pe fundul mării la o adâncime de 63 de metri în primele ore de căutare (n.r. - duminică). Ei (n.r. - anchetatorii AAIB) au folosit vehiculul lor telecomandat, un submarin prevăzut cu camere şi lumini şi au confirmat că avionul era într-o stare bună. Au văzut numărul de înmatriculare (n.r. - N264DB) şi, în mod surprinzăor, mare parte din avion este acolo. Ne aşteptam să-l găsim împrăştiat pe o suprafaţă mare. E rupt, dar mare parte din el e acolo", a declarat David Mearns, conducătorul echipei private de căutare, adăugând că este posibil să fie găsite corpurile celor două persoane.

De recuperarea epavei se va ocupa AAIB, organizaţia britanică de investigare a accidentelor aviatice, care are o navă în zonă, Geo Ocean III.

Prietenul lui Sala, Maximiliano Duarte, îl face responsabil pe agentul acestuia, Willie McKay, pentru moartea sportivului. El spune că Sala nu a vrut nicio secundă să urce în acel avion, dar a fost obligat de agentul său să zboare.

”Există un mare adevăr în spatele acestei poveşti şi acela este că există un vinovat. Pentru că Emiliano nu a vrut nicio secundă să urce în acel avion. Fiecare are obligaţii şi ca jucător profesionist, trebuie să te conformezi", a spus acesta.

"Emi a fost forţat să se urce în avion în acea noapte, cu toate că el ar fi preferat să nu plece, având în vedere condiţiile", a mai spus Duarte.

Willie McKay este agentul la care face referire Maximiliano Duarte. În urmă cu câteva zile, presa franceză a făcut public un e-mail primit de Sala de la Willie McKay, impresarul care a intermediat transferul său de la Nantes la Cardiff, care urma să fie cel mai scump din istoria britanicilor, 17 milioane de euro.

”Nu pretindem că am fi ca nişte părinţi pentru jucătorii aflaţi sub contract cu noi,” îi scrie McKay lui Sala, ”NU. Dacă n-ai fi fotbalist, nimeni nu s-ar interesa de tine. Până la urmă, pe toţi îi interesează doar banii. De care şi noi suntem foarte interesaţi, desigur. De aceea ne convine să lucrăm doar cu cluburile de fotbal. Fără sentimente, doar o afacere.”

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi, printre care și românul Ciprian Tătărușanu.

Fotbalistul Emiliano Sala a transmis mesaje audio pe un grup de Whatsapp, prietenilor argentineni, în timp ce se afla în avionul care a dispărut de pe radare, deasupra Canalului Mânecii, în care afirma că aparatul pare să se dezintegreze.

"Frate, sunt mort (n.r. - de oboseală). Am fost aici, la Nantes, făcând lucruri, lucruri, lucruri şi lucruri, nu se mai terminau. Sunt într-un avion care pare să se dezintegreze şi merg la Cardiff. Mâine, începem şi după-amiază, încep antrenamentele cu noua mea echipă. Să vedem ce se întâmplă. Ce faceţi, fraţilor şi surorilor, sunteţi bine?" a continuat fotbalistul.

La scurt timp, Emiliano Sala a trimis un nou mesaj care prevestea ce avea să se întâmple:

"Dacă nu aveţi veşti despre mine într-o o oră şi jumătate, nu cred că o să trimită pe cineva să mă caute pentru că nu mă pot găsi, dar ştiţi... Tată, cât de speriat sunt!", a spus Sala în mesaj.

Alte stiri din Sport

Ultima oră