Presiuni pentru reluarea căutărilor avionului dispărut, la bordul căruia se afla fotbalistul Emiliano Sala

26 Ian 2019 | scris de M.C.
Presiuni pentru reluarea căutărilor avionului dispărut, la bordul căruia se afla fotbalistul Emiliano Sala Galerie foto (2)

După oprirea căutărilor, Romina Sala, sora fotbalistului italo-argentinian Emiliano Sala, aflat la bordul unui avion de mici dimensiuni dispărut luni seara, i-a implorat pe anchetatori să continue să caute avionul și l-a descris pe fratele ei drept „un luptător care nu se dă bătut ușor”.

Avionul privat în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, de la FC Nantes, a fost dat dispărut, luni seară, după ce s-a pierdut contactul cu controlorii de trafic în jurul orei 21.00.

Operaţiunile de căutare au început în zona Alderney. Sala, coechipier cu portarul român Ciprian Tătăruşanu la FC Nantes, se îndrepta spre Cardiff, unde semnase un contract cu echipa Cardiff City.

Poliţia din insula Guernsey a publicat joi un comunicat de presă în care a explicat că a oprit definitiv operaţiunile de căutare a avionului dispărut în care se afla fotbalistul.

Sora lui Emiliano Sala, Romina, şi jucătorii Diego Rolan şi Valentin Vada, foşti colegi ai argentinianului, au făcut un apel, joi, pentru ca autorităţile britanice că continue căutările avionului dispărut la începutul săptămânii.

Și FC Nantes a cerut joi seara continuarea căutărilor.

Preşedinta Ligii Franceze de Fotbal, Nathalie Boy de la Tour, a declarat că la meciurile din Ligue 1 nu vor exista minut de reculegere sau de aplauze pentru Emiliano Sala, la cererea familiei fotbalistului, informează L’Equipe.

“Respectăm dorinţa părinţilor, a apropiaţilor lui Emiliano Sala, care deocamdată nu vor să existe un minut de reculegere. Vom vedea mai târziu ce va fi. Respectăm dorinţele familiei şi colegilor săi”, a spus conducătoarea LFP la postul RMC.

În Anglia, se va ţine la meciurile din Premier League “un moment de reflecţie în tăcere”.

De asemenea, o petiţie pentru ca poliţia din Guernsey să reia căutările avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala, dispărut la începutul săptămânii, a fost semnată de peste 40.000 de persoane.

“Reluarea căutărilor legate de dispariţia lui Emiliano Sala şi a pilotului avionului” este titlul petiţiei care a fost lansată în urmă cu 14 ore, adresată poliţiei Guernsey. “Clubul şi suporterii cer cu tărie să continue căutările pentru găsirea lui Emiliano Sala şi a pilotului, pentru familiile şi pentru apropiaţii lor”, se menţionează pe pagina petiţiei lansate de Adrien Bonnet pe platform change.org.

În 14 ore, au semnat petiţia 42.323 de persoane.

Autorităţile aviatice au anunţat că au deschis o anchetă cu privire la “aspectele operaţionale” legate de avionul dispărut la începutul săptămânii, care îl transporta pe fotbalistul Emiliano Sala, relatează bbc.com.

Aparatul de zbor Piper PA-46 Malibu a dispărut luni. La bord se aflau jucătorul achiziţionat de Cardiff City cu 15 milioane de lire sterline şi pilotul Dave Ibbotson. După câteva zile de căutări, autorităţile din Guersney au anunţat, joi, că au încetat căutările avionului.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Investigare a Accidentelor Aviatice a anunţat, vineri, că s-a deschis o anchetă. “Analizăm toate aspectele operaţionale ale zborului, inclusiv licenţa”.

Dave Ibbotson (59 de ani) avea o licenţă de pilot privat şi a trecut vizita medicală în luna noiembrie. Autoritatea Civilă pentru Aviaţie a precizat că avionul era înregistrat în SUA, astfel că trebuia să se conformeze legilor din această ţară. Conform legislaţiei americane, piloţii private nu pot obţine profit transportând pasageri.

Ibbotson, în vârstă de 59 de ani, și-a dat „check-in” pe Facebook din aeroportul din Nantes, de unde l-a ridicat pe Emiliano Sala, și a scris că „este puțin ruginit”, recunoscând că trecuse ceva timp de când pilotase un avion.

“Au existat multe semnale de alarmă” legate de incident, a afirmat Alastair Rosenchein, consultant pe probleme de aviaţie, pentru BBC Radio. “Problema este dacă un avion cu un singur motor ar trebui să zboare noaptea, iarna, deasupra apei şi transportând pasageri. Aceasta este adevărata problemă. Este o combinaţie foarte urâtă”, a adăugat Rosenchein.

Vineri, li s-au alăturat celor care cer continuarea căutărilor şi Lionel Messi şi Gonzalo Higuain.

Messi a postat pe Instagram un mesaj de susţinere: “Atât timp cât există posibilităţi, o fărâmă de speranţă, vă rugăm să nu renunţaţi să îl căutaţi pe Emiliano”. El a menţionat că este alături de familia şi prietenii lui Sala.

Gonzalo Higuain le-a cerut fanilor să se alăture eforturilor de convingere a autorităţilor să continue căutările. “Le cer tuturor oamenilor să solicite, printr-un tweet, printr-un mesaj video sau pe Instagram, continuarea căutărilor pentru ca Emiliano Salas să fie găsit. Nu trebuie să se oprească, trebuie să se meargă până la capăt. Mulţumesc”, a spus Higuain într-un mesaj video pe Instagram.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră