Djokovici a jucat finala de la Australian Open cu ruptură de 3 cm în mușchiul ischiogambier. Directorul turneului:”efortul lui a fost absolut remarcabil!”

01 Feb 2023
Djokovici a jucat finala de la Australian Open cu ruptură de 3 cm în mușchiul ischiogambier. Directorul turneului:”efortul lui a fost absolut remarcabil!”

Novak Djokovic a câștigat duminică al zecelea titlu de la Australian Open, învingându-l pe Stefanos Tsitsipas în confruntarea cu titlul. Djokovic a pierdut doar un set în șapte întâlniri, depășind o accidentare a muschiului ischiogambier și prezentându-și jocul A din runda a patra pentru a lăsa în urmă toți rivalii, conform tennisworldusa.org.

Directorul turneului, Craig Tiley, a dezvăluit că Djokovic a avut o ruptură de trei centimetri la ischio-coarde, lăudând efortul său și numindu-l remarcabil. Novak s-a accidentat la piciorul stâng la Adelaide și nu a arătat bine după primele trei întâlniri de la Melbourne, în ciuda a câteva seturi de rutină.

Întreaga echipă a dat tot ce a putut pentru a-l pregăti pentru provocările viitoare, iar piciorul i fost mai bine în a doua săptămână. Novak l-a năpustit pe Alex de Minaur pentru a intra în optimi și nu i-a dat nicio șansă lui Andrey Rublev în drum spre semifinală.

Nu a pierdut niciodată la Melbourne după ce a trecut de faza sfertului de finală, Djokovic a câștigat încredere și a împins puternic spre al zecelea trofeu al său la Rod Laver Arena. Sârbul l-a învins pe Tommy Paul în semifinală, dominând seturile doi și trei și stabilind confruntarea pentru titlu împotriva lui Stefanos Tsitsipas.

Djokovic și Tsitsipas au arătat cel mai mult în timpul evenimentului, luptându-se pentru titlu și tronul ATP. Novak a marcat o victorie cu 6-3, 7-6, 7-6 în două ore și 56 de minute, impunându-se în momentele cruciale și reclamând al 22-lea titlu major.

Novak l-a atacat pe Stefanos de două ori și a pierdut serviciul o singură dată în primele etape ale setului al treilea. Grecul a avut un set point la retur la 5-4 în setul al doilea, ratând-o și terminând secund pentru a doua oară în finala majoră împotriva sârbului.

Novak a controlat ritmul cu 36 de câștigători și 22 de erori neforțate. El și-a câștigat victoria în raliurile medii cu cinci până la opt lovituri, rămânând concentrat pe tot parcursul meciului și extinzându-și cursa incredibilă în Australia.

Un campion de nouă ori a făcut un start convingător, servind bine în deschidere și menținând presiunea pe partea cealaltă. Tsitsipas a apărat două puncte de break în al doilea joc înainte de a lovi o dublă greșeală la 1-2 pentru a rămâne în urmă.

Djokovic a câștigat setul cu un serviciu în plină expansiune în jocul nouă, deschizând un avantaj de 6-3 după 36 de minute. Stefanos a produs șase prinderi confortabile în setul doi și a creat un set point la retur la 5-4. Novak a refuzat cu un forehand pe linie câștigătoare, iar setul a intrat în tie break.

Djokovic a forjat un avantaj cu 4-1 înainte ca Tsitsipas să revină la 4-4. Grecul a ratat un forehand ușor în al nouălea punct și a plasat un backhand lung în următorul pentru a oferi sârbului două puncte de set. Novak a concediat un câștigător al serviciului pentru a încheia breaker-ul 7-4 și a construi un avantaj masiv.

Djokovic a făcut o pauză de baie înaintea celui de-al treilea set și și-a pierdut concentrarea pentru un moment. Tsitsipas a câștigat în primul joc înainte de a pierde serviciul câteva minute mai târziu. Grecul a servit să rămână în meci la 4-5, fără loc de erori.

El a obținut doi câștigători la 30-30 și a introdus un alt tie break cu o reținere fină la 5-6. Novak a luat două mini-break-uri devreme și a ajuns în avantaj de 5-0, folosindu-și vasta experiență și avantajul din seturile anterioare. Sârbul a pierdut următoarele trei puncte înainte de a crea trei puncte de meci cu un forehand pe linie câștigătoare la 5-3.

Stefanos le-a respins pe primele două cu lovituri curajoase și a redus deficitul la 6-5. Novak a încheiat afacerea la al treilea punct de meci în al 12-lea punct pentru a ieși în frunte și a scrie istorie. „Au fost multe speculații cu privire la faptul că acest lucru este adevărat sau nu. Este greu de crezut că cineva poate face ceea ce face acest tip de accidentare, dar este remarcabil”, a spus Craig Tiley.

Alte stiri din Sport

Ultima oră