De ce pleacă portarul Hart de la City? Nu este un bun fundaş...

18 Aug 2016 | scris de Gheorghe Voicu
De ce pleacă portarul  Hart de la City? Nu este un bun fundaş...

 

Eşti portar la o echipă de fotbal? Ai o simgură misiune:să nu laşi mingea să intre în poartă. Dacă reuşeşti şi iei cât mai puţine goluri,eşti un portar de succes. Dar nu şi la Guardiola, acest catalan aflat in centrul atentiei si care vrea să revoluţioneze fotbalul. Fostul antrenor al Barcelonei are o obsesie:portarul trebuie să paseze imediat unui coechipier. Să fie precis, să găsească jucătorul demarcat ,să intre imediat în jocul fundaşilor. Nu e portar e un fundaş care,in plus, ,mai are in grijă si poarta. Asta vrea Guardiola şi de aici i se trage lui Joe Hart, fost titular la Manchester City şi actual titular de necontestat al naţionalei Angliei.

Cum englezul nostru nu s-a gândit nicidată că principala lui grijă ,ca portar, ar fi să dea bine în minge a ajuns pe tuşa si e cu un pas la altă echipa. Poate fi Everton sau Valenicia, nu mai contează dar iata că vedeta lui City s-a trezit,pe neaşteptate,într-o situaţie de jucător de doi bani.

Catalanul o ţine pe a lui şi din acest motiv il aduce pe Claudio Bravo de la Barcelona. Iar Hart, ajuns p margine îsi caută acum de muncă. Sigur îsi va găsi dar nu se va mai bucura de muntele de bani al şeicilor de la City. Şi asta pentru că un tip, Guardiola pe nume, a venit intr-o zi şi l-a intrebat:Tu ştii să dai cu piciorul în minge,eşti precis, ai tehnică? Iar englezul uluit, ne imaginăm , a răspuns:Rolul meu e să nu las mingea sa intre in poartă. Si apoi sa-i trag una până in terenul advers...

Şi asa cariera lui Hart s-a făcut praf:nu este un bun fundaş.

Alte stiri din Sport

Ultima oră