Din China în Rusia. Dan Petrescu s-a întors la Kuban Krasnodar

02 Iun 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Din China în Rusia. Dan Petrescu s-a întors la Kuban Krasnodar

Antrenorul roman Dan Petrescu a fost demis de la Jiangsu Suning, o echipă din China la care românul activa de anul trecut, scrie agerpres.ro

Conform cotidianului sportiv italian Gazetto dello Sport, conducătorii grupului Suning au luat această decizie pentru că doresc "un antrenor mai prestigios" la conducerea tehnică a lui Jiangsu.
"Pentru antrenorul român se încheie astfel aventura chineză, începută în iulie anul trecut. Potrivit ultimelor informații, grupul Suning a decis concedierea sa pentru că dorește pe banca tehnic a lui Jiangsu un antrenor cu prestigiu internațional mai mare", scrie Gazzetta.
În vârstă de 48 ani, Dan Petrescu a disputat ca jucător 95 de meciuri în tricoul reprezentativei României (12 goluri). El și-a început cariera de antrenor în 2003, iar șase ani mai târziu devenirea campion al României cu Unirea Urziceni. Fostul internațional român a mai activat ca tehnician în campionatele Poloniei, Rusiei și Qatarului.
Grupul chinez Suning negociază în prezent achiziționarea prestigiosului club italian de fotbal Internazionale Milano, conform presei din peninsulă.
In acelasi timp,digisport.ro anunţă ca Dan Petrescu s-a înteles deja cu Kuban Krasnodar .o echipă din Rusia la care Petrescu a activat acum câţiva ani. Kuban a retrogradat în acest an din prima ligă rusă iar românul are sarcina de a readuce echipa în primul eşalon. Dan Petrescu va fi plătit cu 1,5 milioane de dolari pe sezon-mai puţin faţă de vechiul contract care-i aducea două milioane de dolari pe an.

Alte stiri din Sport

Ultima oră