Campionatul Mondial din Qatar: Mai multe echipe vor purta o banderolă împotriva discriminării în timpul meciurilor

22 Sep 2022
Campionatul Mondial din Qatar: Mai multe echipe vor purta o banderolă împotriva discriminării în timpul meciurilor

Banderola va avea o inimă cu șase benzi paralele, ale căror culori diferă de cele ale drapelului LGBT. Campania va începe joi, 22 septembrie, cu meciurile din Liga Națiunilor.

Căpitanii a opt selecționate de fotbal europene vor purta o banderolă cu dungi colorate la Cupa Mondială din Qatar 2022 în favoarea incluziunii și împotriva discriminării, au anunțat unele federații miercuri, 21 septembrie.

Harry Kane pentru Anglia, Hugo Lloris pentru Franța, Manuel Neuer pentru Germania... În timpul competiției, căpitanii marilor echipe europene de fotbal vor avea la braț o banderolă cu o inimă umplută cu șase benzi paralele, ale căror culori diferă de cele ale steagului LGBT. 

„In calitate de căpitani de echipă, ne vom provoca reciproc pe teren dar suntem uniți împotriva tuturor formelor de discriminare”, a declarat englezul Harry Kane, citat într-un comunicat al federației engleze.

„Dragostea pentru fotbal ne unește pe toți”

Federația germană a spus că inițiativa, numită „One Love”, a venit de la un grup de lucru UEFA responsabil cu studierea „problemelor legate de drepturile lucrătorilor și drepturile omului în Qatar până la Mondial-2022” .

„Dragostea pentru fotbal ne unește pe toți. Nu contează de unde venim, cum arătăm sau pe cine iubim […] fotbalul ar trebui să fie acolo pentru toți cei care se simt discriminați și respinși”, a spus portarul german Manuel Neuer.

De asemenea, sunt asociate selecționtale Olandei, Țării Galilor, Belgiei, Danemarcei, Elveției, precum și Norvegiei și Suediei, ultimele două țări nefiind calificate, însă, la Cupa MondialăCampania va începe joi cu meciurile din Liga Națiunilor.

Autoritățile din micul emirat din Golf sunt criticate în mod regulat de ONG-uri pentru tratamentul lor față de lucrătorii migranți, în special în sectoarele construcțiilor, securității și muncii casnice, precum și persoanelor LGBT+.

Acuzații respinse cu fermitate de autoritățile care pun accentul pe reformarea legislației muncii, și de organizatorii qatari ai Mondial care asigură că membrii comunității LGBT+ vor fi primiți fără discriminare, în ciuda legilor care incriminează relațiile sexuale între oameni de același sex în țară.

Alte stiri din Sport

Ultima oră