Autobuz ca ăsta vrem şi noi! Le place şi bicicliştilor. Ce părere are Nicuşor Dan?

24 Mai 2016 | scris de Sorin Anghel
Autobuz ca ăsta vrem şi noi! Le place şi bicicliştilor. Ce părere are Nicuşor Dan?

 

Vrei să faci o plimbare pe bicicletă până la birou fără a avea grija că vreun bizon te poate lovi oricând, fără a te pomeni că pista de pe Calea Victoriei este blocată de un alt bizon sau fără a fi nevoie să te fereşti de vremea rea? Foarte bine! Se apropie momentul în care vom trăi şi astfel de plăceri. Soluţia vine de la Londra, fiind preluată de la Boston.

Compania Rîde2Rebel vrea să introducă în metropola britanică un adevărat studio pe patru roţi, în care pasagerii să pedaleze de zor, în drum spre job. Va gândiţi că nu sunt doritori? Până acum s-au înscris peste 1.800 de persoane şi lista încă nu s-a închis. Şi dacă au făcut-o americanii, au preluat-o britanicii, e clar în curând o să ajungă şi la noi. Să vezi atunci distracţie în 335! Să vedem dacă mai are curaj vreun pensionar să urce în 101.

În Boston, pe partea cealaltă a gârlei numită Oceanul Atlantic, proiectul a plecat de la ideea unui corporatist care s-a gândit că ar fi mult mai util dacă ar face mişcare în drum spre birou fără a avea grija traficului decât să butoneze telefonul mobil.  Şi în Boston, dar şi la Londra, se întâmplă acelaşi lucru ca la Bucureşti. Numărul celor care vor să pedaleze spre birou este tot mai mare, astfel că ideea autobuzului de biciclete este una excelentă. În plus, se rezolvă şi conflictul dintre şoferi şi biciclişti, care există oriunde în lume, nu doar la noi.

Cel mai mare câştig vine din faptul că poţi pedala tot timpul anului. Cei care folosesc bicicleta clasică recunosc că toamna, cei care merg pe două roţi prin oraş dispar exact ca frunzele din copaci. Să nu credeţi că plimbarea prin Boston este chiar ieftină. O tură de 45 de minute costă 27 de dolari. La Bucureşti, cu banii pe două bilete, cumperi o bicicletă furată.

Alte stiri din Sport

Ultima oră