Australian Open: tricouri cu inscripția „Unde este Peng Shuai?” au fost distribuite de o asociație înainte de finală

29 Ian 2022 | scris de M.N.
Australian Open: tricouri cu inscripția „Unde este Peng Shuai?” au fost distribuite de o asociație înainte de finală

Organizația Australian Open interzisese orice referire la jucătorul chinez în rândul spectatorilor, înainte de a reveni asupra deciziei.


O mie de tricouri cu inscripția „Where is Peng Shuai” („Unde este Peng Shuai?”) au fost distribuite sâmbătă, 29 ianuarie de activiști spectatorilor finalei feminine de la Australian Open, câștigată de Ashleigh Barty, pentru a atrage atenția asupra situației dificile a campioanei chineze la tenis.

La o săptămână după ce agenții de securitate le-au cerut activiștilor să scoată astfel de tricouri pe terenul turneului, protestatarii s-au întors. Au împărțit o mie de tricouri suporterilor care au venit să urmărească finala. După ce a anunțat pentru prima dată interzicerea sloganurilor care se referă la Peng Shuai, șeful turneului Craig Tiley a anulat decizia. 


Mai multe tricouri au fost văzute în tribune


"Am oferit sute de tricouri gratuit și o mulțime de oameni care urmează să urmărească finala le poartă. Sunt încântați", a declarat pentru AFP Drew Pavlou, unul dintre cei din spatele operațiunii. Pavlou a explicat că toate tricourile au fost oferite participanților la sosirea lor, în speranța că mesajul va fi difuzat pe ecranele din întreaga lume în timpul finalei.


Peng Shuai, fostă campioană la dublu la Roland-Garros, a acuzat la începutul lunii noiembrie un fost lider chinez că a forțat-o să facă sex în timpul unei relații care a durat câțiva ani. Dispariția sa în urma acuzației sale a provocat îngrijorare în lumea tenisului, a sportului și nu numai. Comitetul Internațional Olimpic a anunțat o viitoare întâlnire între președintele său, Thomas Bach, și Peng Shuai, cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie).


Sursa: FranceInfo

Alte stiri din Sport

Ultima oră