Australian Open interzice tricourile cu inscripția „Unde este Peng Shuai?”

23 Ian 2022 | scris de M.N.
Australian Open interzice tricourile cu inscripția „Unde este Peng Shuai?”

Organizatorii turneului spun că este ilegal să te prezinți la Melbourne cu tricouri politice.

Organizatorii Australian Open au declarat duminică că siguranța lui Peng Shuai a fost „preocuparea lor principală”, după ce a apărut un videoclip în care agenții de securitate le interziceau spectatorilor să poarte tricouri în sprijinul jucătoarei chineze. „Conform condițiilor de intrare pe biletele noastre, nu permitem îmbrăcăminte comercială sau politică, bannere sau pancarte”, a declarat un purtător de cuvânt al Federației de Tenis, Tennis Australia, care organizează turneul de Grand Slam.

„Siguranța lui Peng Shuai este preocuparea noastră principală”, a adăugat Federația: „Continuăm să lucrăm cu WTA și comunitatea mondială de tenis pentru a obține clarificări suplimentare cu privire la situația lui și vom face tot posibilul pentru a-i asigura bunăstarea. Tennis Australia a fost obligată să reacționeze după ce un videoclip postat pe internet îi arăta pe agenți de securitate cerând unui spectator să-și scoată tricoul pe care scria „Unde este Peng Shuai?”

Această întrebare a fost difuzată pe scară largă, în special de jucătorii de top, devenind un cuvânt cheie pe Twitter cu privire la situația lui Peng Shuai. Ofițerii de securitate par să fi confiscat și un banner. Jucătorii au continuat să întrebe direct despre Peng pentru a fi liniștiți cu privire la siguranța ei. WTA a fost salutată pentru sprijinul ferm pentru jucătoare chineză, ajungând până la suspendarea turneelor ​​din China.

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Sport

Ultima oră