„Așa s-a simțit pisica ta”: Kurt Zouma a fost huiduit de proprii fani la meciul West Ham în urma videoclipului în care și-a lovit pisica

09 Feb 2022
„Așa s-a simțit pisica ta”: Kurt Zouma a fost huiduit de proprii fani la meciul West Ham în urma videoclipului în care și-a lovit pisica

În ciuda „scandalului pisicii lovite”, antrenorul West Ham, David Moyes, a ales ieri seară să-l introducă totuși în teren pe Kurt Zouma. Alegere nefericită. Publicul de la London Stadium l-a huiduit pe jucător în ciuda faptului că juca acasă.

 

Internaționalul francez cu 11 selecții  în echipa naționala este în centrul unui scandal după difuzarea pe rețelele de socializare a unui videoclip în care îl vedem lovind în pisica lui ca într-o minge, de mai multe ori. Fostul jucător de la Saint-Etienne și Chelsea a rămas stoic în ciuda fluierăturilor și huiduielilor propriilor suporteri. După ce a fost faultat în jurul minutului 25, Zouma a fost ironizat de suporterii Watford care au scandat: „Așa s-a simțit pisica ta”.

Fundașul echipei Franței, care a lovit în animalul sub ochii fratelui său care a filmat secvența râzând, și-a cerut scuze foarte repede pentru comportamentul său.

„Vreau să spun și cât de rău îmi pare tuturor celor care au fost supărați de videoclip. Vreau să asigur pe toată lumea că cele două pisici ale noastre sunt perfecte și sănătoase. Sunt iubiți și prețuiți de întreaga noastră familie, iar acest comportament a fost un incident izolat care nu se va mai repeta”.

Dar răul este făcut. În Franța, mai multe asociații precum Fundația Brigitte Bardot au depus o plângere împotriva jucătorului pentru abuz asupra animalelor. Potrivit legislației franceze, fotbalistul poate fi urmărit penal în Franța și riscă până la patru ani de închisoare și o amendă de 60.000 de euro pentru gestul său. În Anglia, dacă autoritățile ar decide să deschidă proceduri împotriva lui, Kurt Zouma ar risca astfel o pedeapsă de maxim cinci ani de închisoare pentru că și-a lovit pisica.

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Sport

Ultima oră