Simplu, eficient, ieftin şi fără efecte secundare...Adică aportul zilnic de vitamina B3 (nicotinamida), poate reuce cu 23% riscul cancerului al pielii cel mai frecvent, carcinomul, în cazul persoanelor celor mai sensibile. Studiul, finanţat de Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală din Australia, afost prezentat la Congresul anual al Societăţii Americane de Oncologie Clinică de la Chicago (29 mai-2 iunie). recrutat aproximativ 400 de pacienţi. Jumătate dintre aceştia au luat 500 mg de vitamina B3 zilnic, timpe de un an, cealaltă jumătate, placebo.
Rezultatele sunt formidabile... o scădere dovedită cu 23% a numărului cancerelor de piele în grupul care a beneficiat de aport zilnic de vitamina B3.Potrivit specialiştilor australieni, testele efectuate pe rozătoare, studiile clinice arată că vitamina B3 întăreşte capacitatea celulelor de a repara perturbările suferite de ADN şi protejează sistemul imun.
Atenţie! Această vitamină nu exclude expunerea protejată la razele ultraviolete. Dimpotrivă, în continuare, trebuie să respectăm recomandările dermatologilor privind folosirea cremelor de protecţie solară şi expunerea la plajă doar dimineaţa şi după orele 17:00.
Surse naturale de vitamina B3 sunt carnea, ficatul, laptele, drojdia de bere, legumele şi cerealele.