Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 este de două ori mai contagioasă

31 Oct 2021 | scris de A.V.
Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 este de două ori mai contagioasă
Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 se caracterizează printr-o infecţiozitate mai mare şi o capacitate crescută de a provoca boli severe, răspândindu-se rapid, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii de la Sofia.
Această tulpină este de aproximativ două ori mai contagioasă decât variantele anterioare, informează sursa citată, preluată de RADOR.
 
Atunci când virusul se răspândeşte liber şi provoacă infecţii multiple, probabilitatea de a suferi mutaţii creşte. Cu cât virusul are mai multe condiţii de a se răspândi, cu atât creşte posibilitatea de mutaţii.
 
Experţii monitorizează constant noile variante ale coronavirusului pentru a vedea dacă acestea se răspândesc mai uşor, dacă provoacă îmbolnăviri mai grave sau ar putea afecta eficacitatea măsurilor de sănătate publică sau a vaccinurilor.
 
Cea mai bună modalitate de a limita transmiterea COVID-19 este vaccinarea şi continuarea recomandărilor pentru a preveni răspândirea virusului, inclusiv distanţarea fizică, purtarea măştilor de protecţie, spălarea regulată a mâinilor şi ventilarea încăperilor.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră