Un nou test de sânge poate prezice cât de gravă va fi infecția cu COVID-19

06 Feb 2022 | scris de M.N.
Un nou test de sânge poate prezice cât de gravă va fi infecția cu COVID-19

„Acest test s-ar putea dovedi foarte valoros  mai ales că variantele continuă să se răspândească”, a declarat Timothy McCaffrey,  profesor de medicină la Universitatea George Washington

 

Un grup de oameni de știință spune că au creat un test de sânge revoluționar pentru a încerca să determine care ar putea fi cazurile grave printre cei care s-au infectat. 

Cercetătorii de la Universitatea George Washington au dezvoltat un test de sânge care poate detecta rapid dacă cineva are coronavirus, anticipând, de asemenea, cât de sever va reacționa sistemul imunitar al acelei persoane la infecție. Inovația ar putea ajuta medicii să determine cel mai bun tratament pentru persoanele cu COVID-19. 

Într-un studiu publicat în Public Library of Science , cercetătorii au secvențiat ARN din sângele pacienților cu COVID-19 internați la Unitatea de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar George Washington. Simptomele pacienților au variat de la asimptomatice la severe, iar după recoltarea de probe de sânge, cercetătorii au observat modificări vizibile în celulele persoanelor cu COVID-19 grav. 

Această perspectivă i-a determinat să realizeze că severitatea COVID-19 a fost asociată cu o creștere a activității neutrofilelor și o scădere a activității celulelor T. 

Atât neutrofilele, cât și celulele T sunt un tip de globule albe, parte a sistemului imunitar al organismului și ajută la combaterea infecțiilor. 

 

Sistemul imunitar al organismului, măsurat prin activitatea neutrofilelor, semnalează că există o infecție, care ar fi putut fi cauzată de un agent patogen cunoscut, nou sau variant. 

„Acest test s-ar putea dovedi foarte valoros în timpul pandemiei, mai ales că variantele continuă să se răspândească, iar medicii trebuie să aibă incredere în identificarea problemei și în furnizarea unui tratament eficient”, a declarat Timothy McCaffrey,  profesor de medicină la George Washington și cercetător principal al proiectului într-o declarație .  

„Dincolo de pandemia actuală, tehnica noastră ar fi capabilă să detecteze orice infecție cu un grad ridicat de acuratețe”, a spus McCaffrey. „Aceasta are aplicații pentru tot felul de afecțiuni în care medicii care diagnostichează pacienții trebuie să excludă rapid sau să excludă dacă au de-a face cu o infecție sau altceva.” 

McCaffrey spune că testul are o precizie de 95%, indiferent de varianta cu care o persoană este infectată, deoarece măsoară răspunsul imun al unei persoane, nu virusul în sine, potrivit NBC News . 

Sunt necesare studii suplimentare pentru a demonstra că testul lui McCaffrey este eficient și, dacă se întâmplă acest lucru, cercetătorii intenționează să solicite o autorizație de utilizare de urgență de la Food and Drug Administration.  

Sursa: The Hill

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră