Germania a înregistrat un număr record de infectări COVID-19

30 Ian 2022 | scris de Istvan Deak
Germania a înregistrat un număr record de infectări COVID-19

Italia, Turcia, Austria şi Germania se confruntă cu un număr record de cazuri de coronavirus, pe fondul răspândirii variantei Omicron. În timp ce în unele state membre, vârful infectărilor pare să fi fost atins recent, pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat, potrivit autorităţilor.

Germania a înregistrat ieri cele mai multe infectări - peste 200.000, la exact doi ani de la confirmarea primului caz de coronavirus în ţară.

Un test rapid antigen cu rezultat pozitiv nu mai trebuie confirmat prin efectuarea unui test PCR, fiind suficient un al doilea test rapid.

Decizia a fost luată de guvernul federal și landuri, pe fondul creșterii explozive a infecțiilor, evoluție care a dus la suprasolicitarea multor laboratoare.

Ulrich Weigeldt, președintele Asociației Germane a Medicilor Generaliști, avertizează că deși varianta Omicron duce de obicei la forme mai ușoare ale bolii, înmulțirea fulminantă a infecțiilor poate bloca activitatea multor centre de îngrijire medicală, dacă personalul acestora trebuie să intre în izolare.

Cu cât mai mare este incidența infecțiilor, cu atât mai multe cabinete vor trebui să își suspende activitatea, a declarat Weigeldt pentru grupul de media Funke.

Andreas Gassen, șeful Asociației Medicilor din Sistemul Public de Sănătate, se așteaptă la rândul său ca în următoarele săptămâni carantina să devină o reală problemă în Germania.

În răstimp, cresc în intensitate atât dezbaterile privind oportunitatea introducerii vaccinării obligatorii generale, cât și mișcările de stradă care o dezaprobă viguros.

Miercuri, Bundestagul a organizat o primă dezbatere orientativă pe subiect, reuniune care a dat prilej deputaților să își expună punctele de vedere pro și contra vaccinării obligatorii, fără a fi constrânși să respecte linia de partid.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră