Țigara electronică: Arome ce distrug celule bronșiilor și embrionare

08 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Țigara electronică: Arome ce distrug celule bronșiilor și embrionare

Rezultatul este extrem de interesant. Când sunt inhalate, unele dintre aceste substanțe sunt toxice. Expunerea prelungită la acestea provoacă distrugerea celulelor bronșiilor, ceea ce afectează pe termen lung funcția pulmonară, explică dr. Patricia Ragazzon, principalul autor al acestui studiu, publicat în revista Scientific Progress.
Mai precis, cercetătorii au descoperit în primul test că, în cadrul expunerii continue aproximativ 72 de ore, aromele cele mai toxice sunt cele de mentol, gumă de mestecat, caramel și tutun.

Aromele de fructe par să fie mai puțin nocive asupra celulelor bronșice.

În cadrul unui al doilea test, realizat pe celulele embrionare (cu o expunere tot de 72 de ore), cercetătorii au constatat că toate aromele prezintă același grad de toxicitate, ceea ce sugerează că țigara electronică ar putea fi extrem de periculoasă în cazul femeilor însărcinate.

În prezent, sunt foarte multe produse aflate în comerț, cu compuși extrem de diferiți, astfel încât este foarte dificil să se stabilească gradul de toxicitate al lichidelor folosite în țigările electronice. De altfel, compoziția unui lichid se poate modifica în mod semnificativ atunci când este încălzit, precizează dr. Patricia Ragazzon.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră