SUA: Rata obezității, în creștere cu toate măsurile de prevenire

21 Noi 2015 | scris de Magda Marincovici
SUA: Rata obezității, în creștere cu toate măsurile de prevenire

 

Conform New York Times, 38% dintre adulții americani erau obezi între 2013 și 2014, față de 32%, între 2003 și 2004.

Specialiștii în domeniu sunt descurajați și surprinși, explică New York Times. Marion Nestle, profesor la departamentul de nutriție, studii alimentare și sănătate publică la Universitatea din New York, comentează: Toată lumea spera că, prin scăderea consumului de dulciuri și băuturi îndulcite, se va înregistra o stabilizarea obezității adultului.
Și chiar se putea spera la o scădere a obezității odată cu echilibrarea progresivă a regimului alimentar al americanilor. Consumul de băuturi îndulcite a scăzut cu un sfert de la finele anilor 1990, ca și aportul caloric global.

Nutriționistul Lisa Cimperman încearcă o explicație pentru ABC News. Pentru Lisa Cimperman, oamenii au ținut seama de avertismentele de a nu mânca unele produse, dar nu au introdus alimentele sănătoase în regimul lor alimentar. Cel mai bun exemplu este mesajul de reducere a consumului de grăsimi. Oamenii au redus aportul de grăsimi și le-au înlocuit cu glucide rafinate, ceea ce este la fel de rău ca un regim bogat în grăsimi, spune Lisa Cimperman. Totuși, un studiu publicat anul trecut arată o scădere a obezității la copii, ceea ce este un semn încurajator.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră