”În ultimele 48 de ore, au fost internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”, 2 copii transferați de la Spitalul de Pediatrie Pitești, Argeș. La niciunul dintre cei doi copii nu s-a confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic (SHU). Mai mult, in cazul copilului caruia i s-a depistat în spitalul argeșan verotoxină în coprocultură, diagnosticul s-a infirmat după rezultatele de laborator efectuate în Spitalul Marie Curie. Cei doi copii au stare de sănătate bună, prezentând boală diareică acută”, se arată într-un comunicat al ministerului.
CITAM DIN COMUNICATUL MINISTERULUI:
„În ultimele 48 de ore, au fost internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”, 2 copii transferați de la Spitalul de Pediatrie Pitești, Argeș. La niciunul dintre cei doi copii nu s-a confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic (SHU). Mai mult, in cazul copilului caruia i s-a depistat în spitalul argeșan verotoxină în coprocultură, diagnosticul s-a infirmat după rezultatele de laborator efectuate în Spitalul Marie Curie. Cei doi copii au stare de sănătate bună, prezentând boală diareică acută.
Astāzi, 6 martie 2016, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” mai sunt internați 3 copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU). Toți cei 3 copii sunt internați în secția de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar 2 dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluție favorabilă.
În această perioadă, în unitatea sanitară au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic uremic un număr de 14 copii, 8 dintre aceștia fiind vindecați și externați.
Ministerul Sănătății reaminteșteimportanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune“