Inspecția Sanitară , care se află la Spitalul CF 2, are acces la absolut toate documentele a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății. El a mai precizat că pacienta căreia i-a fost administrat sânge dintr-o altă grupă a fost transferată la Spitalul Universitar, la cererea rudelor, în comă indusă și că,este posibil ca, în cursul serii de vineri, să fie făcut un raport în acest caz.
''Am vrut să ne asigurăm că Inspecția Sanitară are acces la absolut toate documentele — fișa de observație a pacientului, toate registrele care țin de transfuzii. Deocamdată, singurele informații pe care le putem confirma — este vorba despre o reacție severă post transfuzională cauzată de o eroare. Eroarea s-a petrecut, ca să o pun în termeni, de neprofesionism medical — grupa de sânge a fost făcută pentru o pacientă, iar pe baza acelor analize a fost administrat sângele într-o oarecare pondere, deocamdată nu este exact cât, către cealaltă pacientă, care a fost transportată cu ambulanța SMURD la Spitalul Universitar'', a spus oficialul MS, adăugând că a existat o perioadă de întârziere la furnizarea documentelor, dar acest lucru s-a rezolvat, a declarat Laurențiu Colintineau.
El a precizat că, la fel ca în cazul Spitalului de Arși, unitatea de transfuzii funcționează fără autorizație sanitară.
''Asta nu înseamnă neapărat că lipsa acestei autorizații a dus în mod obligatoriu la această eroare. Deocamdată, toate indiciile duc către ideea unei erori umane. Urmează ca Inspecția Sanitară să verifice (...) dacă există tot necesarul, toată aparatura, toate condițiile pentru ca transfuziile și stocarea sângelui să fie conforme cu normele în vigoare. La momentul la care vom avea un raport, probabil în cursul acestei seri, cel mai probabil dimineață, informațiile vor pleca la dumneavoastră (n.r. — jurnaliștii). (...) Depinde de ce se găsește în urma inspecției. Sunt două variante — fie lipsa autorizației înseamnă că există toată aparatura și toate condițiile, dar cineva, undeva, nu a avut bunăvoință să depună documentația la DSP, cealaltă variantă, pe care o știți de la Spitalul de Arși, este că nu se îndeplinesc toate criteriile și dacă se constată acest lucru se suspendă unitatea de transfuzii. (...). Nu știu de când lipsește autorizația. În primă fază ministerul poate aplica o amendă de 20.000 de lei, dar depinde de ce se constată'', a arătat Colintineanu, la Spitalul CF 2.
În legătură cu modul în care acest caz a fost cunoscut de MS, Laurențiu Colintineanu a spus că instituția a fost anunțată de colegii de serviciu ai paciente și că ''deocamdată, există niște dubii de ce a existat o întârziere atât de mare între momentul în care s-a constatat reacția severă post transfuzională și raportarea ei, care (...) nu s-a produs nici măcar în ziua de astăzi. Ar fi fost programată să se întâmple în ziua de luni'',