1. Păstrați distanța față de cei răciți
Virusurile sunt transmise pe calea aerului și se lipesc de corp și obiecte. Păstrați distanța față de cineva care tușește sau strănută.
2. Nu puneți mâna pe clanță
Principala modalitate de îmbolnăvire este cu propria-i mână. Luăm cele mai multe virusuri de pe clanța ușii și apoi punem mâna pe față. Purtați mănuși în autobuze!
3. Spălați-vă pe mâini de mai multe ori
Conform studiilor, spălatul pe mâini de mai multe ori pe zi reduce cu un sfert riscul de îmbolnăvire. Spălați săpunul înainte și folosiți apa caldă!
4. Fără pupături cu cei bolnavi
Pupăturile trebuie evitate complet în relația cu oamenii bolnavi.
5. Faceți sex
Conform experților, sexul reduce riscul de îmbolnăvire, cu condiția ca ambii parteneri să fie sănătoși. Două partide de sex pe săptămână întăresc sistemul imunitar cu 30%.
6. Cătină albă la micul dejun
S-a dovedit că o porție de cătină albă are de zece ori mai multă vitamina C decât o lămâie. Este foarte acru, astfel că ar trebui îndulcit cu puțină miere.
7. Consumați usturoi
Mirosul o să fie o problemă, dar usturoiul vă protejează de virusuri și bacterii.
8. Spălatul picioarelor
Medicii recomandă o baie exclusiv a picioarelor la o apă de 40 de grade, timp de 15 minute, în special dacă veniți de afară. Efectul e benefic și întărește sistemul imunitar împotriva răcelii și gripei.
9. Aerisiți periodic
Aerul cald emananat de instalațiile de încălzire poate fi un factor de îmbolnăvire. Încercați să aerisiți zilnic, cel puțin cinci minute cu fereastra larg deschisă.
10. Dormiți suficient
Un studiu dat publicității recent arată că cei care dorm puțin se îmbolnăvesc mai repede. Riscul de contractare a unei răceli este cu 30% mai mare, dacă dormiți mai puțin de șapte ore pe noapte. (I.D)