"Dacă este să mă refer la ritmul de plecare al medicilor din celelalte specialități — și asta vă spun prin prisma experienței pe care am acumulat-o la Colegiul Medicilor din București—, în ultimii ani, de la momentul aderării României la spațiul european, din 2007 până în prezent, din aproximativ 14.000 de medici câți aveam noi înmatriculați în baza de date a Colegiului Medicilor din București, asta înseamnă aproximativ 30% din medicii din România, aproape 3.000 au solicitat documentele de plecare în străinătate", a afirmat profesorul Lascăr.
În privinţa specialităţilor care, în prezent, duc lipsă de medici, prof. dr. Lascăr a amintit anestezia terapie-intensivă, unele specialităţi chirurgicale, ceea ce creează „o reală problemă pentru sistemul de sănătate din România”.
"Sigur că este o opțiune personală, în ultimă instanță, dar motivele invocate cel mai frecvent sunt cele legate de nivelul de remunerație și, precum bine știți, diferența este, uneori, astronomică între retribuția unui medic specialist sau medic rezident mai ales din România raportat la nivelul de remunerație din alte țări europene", a susținut profesorul Lascăr.