Premieră: Pacienţii români cu cancer hepatic pot participa la un studiu internaţional privitor la tratamente şi greutăţile lor în lupta cu boala

27 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Premieră: Pacienţii români cu cancer hepatic pot participa la un studiu internaţional privitor la tratamente şi greutăţile lor în lupta cu boala

Pacienţii români, bolnavi de cancer hepatic, pot participa la primul studiul internaţional adresat acestei categorii de bolnavi pentru a-şi face cunoscute greutăţile legate de lupta cu această boală, opiniile legate de tratamente, spune Marilena Debu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (APAH-RO).

Realizat la nivel internațional, studiul vizează colectarea de informații relevante cu privire la tratamentul cancerului de ficat, direct de la pacienți, pentru a oferi medicilor și cercetătorilor date care pot contribui la îmbunătățirea tratamentului. Până la data de 31 martie 2017, pacienții pot completa sondajul accesând website-ul www.hcc-voices.com. Toate datele completate sunt confidenţiale.

,,Sper ca un număr cât mai mare de pacienți români să completeze acest chestionar și să împărtășească celorlalți din greutățile întâmpinate în lupta cu boala. Este o șansă importantă de a înțelege mai bine această boală și de a îmbunătăți viața pacienților care trăiesc cu ea. Zilnic, la nivel mondial, zeci de mii de pacienți se află în această situație, cancerul de ficat reprezentând cel de-al șaselea cel mai frecvent tip de cancer din lume.”, a declarat Marinela Debu, președintele APAH-RO.  
Rezultatele studiului vor fi făcute publice în al doilea trimestru al acestui an, sub forma unui raport al London School of Economics și al grupurilor de hepatită și cancer de ficat participante la proiect. Printre grupurile care iau parte la acest studiu se numără:  Blue Faery American Foundation for the Liver - Asociatia de Cancer la Ficat “Adrienne Wilson”, British Liver Trust, Fundația Canadiană de Cancer la Ficat, Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (ELPA), APAH-RO și un numar de unități de tratament de cancer la ficat din centre medicale majore din întreaga lume. 
Sondajul a fost realizat pentru aceste organizații de către compania de cercetare Strategic Sight care va analiza rezultatele în colaborare cu Medical Technology Research Group al London School of Economics, cu un ajutor de cercetare de la Sirtex Medical Limited.

APAH-RO a aderat la un parteneriat global, format din organizații similare din America de Nord, Asia și Europa. În cadrul acestui parteneriat este derulat primul studiu internațional adresat pacienților care trăiesc cu cancer la ficat.
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră