"Un element foarte important a fost acela: cine agresează personalul medical, constatându-se că un procent mai mare de medici a afirmat că sunt agresați cu precădere de aparținătorii pacienților și nu numai de pacientul în sine. Din opiniile manifestate de medicii ce au răspuns chestionarului s-a constatat că, de fapt, elementul care a deranjat cel mai mult pacienții și aparținătorii acestora a fost timpul de așteptare din momentul în care s-au adresat unității respective și momentul în care au fost consultați sau s-a exercitat actul medical. Un element important a fost refuzul internării sau nemulțumirea față de diagnosticul pe care pacienții l-au aflat de la medic. Aproximativ jumătate dintre medici nu raportează niciun fel de agresiune. Agresiunea verbală este cea mai frecventă", Colegiului Medicilor București.
Preşedinta Colegiului Medicilor Bucureşti intenţionează să iniţieze la nivelul Bucureștiului cursuri privind comunicarea medic-pacient.
"Ne propunem să intensificăm cursurile de comunicare medic-pacient. Un prim semnal al acestei atitudini este ca la conferința anuală care va fi anul acesta, la începutul lunii mai, să desfășurăm un curs de comunicare medic-pacient. Ne propunem să facem un program la nivelul întregii Capitale în unitățile sanitare pentru asemenea cursuri de comunicare", a mai declarat prof. dr. Poiană. De asemenea, personalul medical agresat va putea apela la un telverde cu ajutorul căruia să fie consiliat.