Pericolul coronavirusului în Spitalul de Urgență Floreasca

24 Mar 2020 | scris de A.A.
Pericolul coronavirusului în Spitalul de Urgență Floreasca

Un pacient care s-a prezentat luni seară la Spitalul Floreasca din București, pentru altă patologie, a fost depistat cu noul tip de coronavirus, iar personalul medical, 7 medici și 18 asistente de pe secție se află în izolare la domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a declarat marţi pentru Agerpres că a fost făcută o anchetă epidemiologică, pacientul a fost transferat la Spitalul "Victor Babeş" şi s-a realizat şi o dezinfecţie.

„Ancheta (n.r. - epidemiologică) am făcut-o noi. A făcut-o epidemiologul nostru. A fost un caz care nu avea niciun fel de simptom, care nu avea context epidemiologic pentru epidemia cu noul tip de coronavirus şi care a venit pentru o altă patologie. S-a ridicat suspiciunea că persoana respectivă are infecţia respectivă. A fost izolat, s-a lucrat testul, a ieşit pozitiv. Motiv pentru care pacientul a fost transferat la Spitalul 'Victor Babeş', iar personalul care l-a îngrijit, deşi a purtat echipament de protecţie, a opinat pentru izolare la domiciliu. Toţi cei care erau în UPU au optat pentru autoizolare la domiciliu. Spaţiile au fost dezinfectate”, a afirmat medicul.

Numărul medicilor și personalului medical aflați în izolare sau deja confirmați cu noul tip de coronavirus crește în mod alarmant în situația în care tot mai mulți pacienți neconfirmați cu noul virus au acces nelimitat la serviciile medicale.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră