Pediatrul Mihai Craiu demontează mitul vitaminei D

09 Apr 2020 | scris de A.A.
Pediatrul Mihai Craiu demontează mitul vitaminei D

Medicul Mihai Craiu, în cadrul unui interviu oferit Digi24, a încercat să demonteze mitul vitaminei D în urma nenumăratelor sesizări din partea părinților care se simt amenințați de măsurile de izolare.

„E un mit foarte răspândit în social media, dar nu are la bază un suport științific. Cu siguranță, dacă un copil face o infecție virală cu SARS COV 2 sau cu altceva, impactul asupra sănătății e mult mai mare decât dacă se respectă reglementările în vigoare și distanțarea socială. Sunt experiențe din istoria relativ recentă, e cazul echipei de copii din Thailanda, acel grup a stat într-o peșteră în întuneric complet 18 zile și după ce au fost salvați nu au avut nicio modificare de imunitate și de niveluri de vitamina D. Sfatul meu pentru părinți e să scoată copiii în curte, pe balcon, la geamul deschis și să aștepte trecerea ordonanțelor militare și să putem să intrăm toți în viața de rutină”, a spus Mihai Craiu.

Medicul adaugă că măștile sunt necesare pentru copiii preșcolari sau școlari, dar nu și pentru bebeluși.

„Dacă sunt foarte mici, nu le punem masca și îi lăsăm în cărucior. La persoanele de vârstă foarte mică sau inconștiente nu se pune masca, pentru că s-ar putea sufoca. Bebelușii vor fi purtați în brațe cu o minimă protecție, ca în perioada în care nu e pandemie”, a explicat el.

În ceea ce privește vaccinarea copiilor, Craiu spune că părinții trebuie să disc utecu medicul curant și să afle dacă e posibil ca cei mici să fie vaccinați în siguranță.

„În principiu, nu e nicio contraindicație. N-ar trebui să speriem părinții. Dacă se respectă programarea și părintele vine cu copilul și așteaptă în mașină până îi vine rândul, riscul e mic”, a spus Craiu la Digi24.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră