Mesajul Papei adresat medicilor: Aplecați-vă asupra celor mai săraci, îngrijindu-vă de ei!

07 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
Mesajul Papei adresat medicilor: Aplecați-vă asupra celor mai săraci, îngrijindu-vă de ei!

În discursul adresat lor, pontiful subliniat  necesitatea ca accesul la serviciile sanitare să fie un drept universal și nu un privilegiu.

 "Ați ales țările cele mai sărace ale Africii, cele subsahariene și regiunile cele mai uitate, cu cele mai rudimentare dintre sistemele sanitare. Sunt periferiile geografice în care Domnul vă trimite să fiți buni samariteni și să ieșiți în întâmpinarea lui Lazăr cel sărac, traversând "poarta" care conduce de la prima la cea de-a treia lume. Acesta este "poarta voastră sfântă!" Voi activați în favoarea celei mai sărace categorii din rândul populației: în favoarea mamelor, pentru a le asigura o naștere sigură și demnă; și în favoarea copiilor, în special a nou-născuților. În Africa, prea multe mame mor în timpul nașterii și numeroși copii nu depășesc prima lună de viață din cauza malnutriției și a epidemiilor majore. Vă încurajez să rămâneți în mijlocul acestei umanități rănite și suferinde! Opera voastră de milostivire constă în îngrijirea bolnavului, potrivit mottoului evanghelic: 'Vindecați pe bolnavi' (Mt 10,8). Să reușiți să fiți o expresie a Bisericii mamă, care se apleacă asupra celor mai săraci, îngrijindu-se de ei'".

În Africa, a spus suveranul pontif, prea multe mame mor în timpul nașterii și numeroși copii nu depășesc prima lună de viață din cauza malnutriției și a epidemiilor majore. ''Vă încurajez să rămâneți în mijlocul acestei umanități rănite și suferinde!'', i-a însemnat papa pe misionari.

Acest ONG umanitar activează de peste 60 de ani în mai multe țări sărace din Africa, precum Mozambic, Etiopia, Angola sau Sierra Leon

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră