Topul sănătății: Islanda, fruntașă, România pe locul 74

25 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Topul sănătății: Islanda, fruntașă, România pe locul 74


Studiul a evaluat mai mulţi factori: poluarea, consumul de alcool, calitatea apei, obezitatea în rândul tinerilor, rata sinuciderilor, numărul crimelor etc.
România se află pe locul 74 din 188 de ţări, topul fiind dominat de Islanda, care are unul dintre cele mai performante sisteme sanitare din lume, o parte considerabilă din buget fiind repartizat acestui domeniu. Islanda este urmată în ordine de Singapore şi Suedia.

La polul opus sunt ţările africane, Sudanul de Sud, Niger şi Republica Centrafricană care au cele mai mari probleme în privința sănătății populației.

Potrivit studiului publicat de revista medicală The Lancet, Regatul Unit se plasează pe locul 5, Spania – 7, Canada – 9, Franța – 24, SUA – 28, China – 92.

Lumea a făcut progrese în privința îmbunătățirii sănătății copilului și a mamei, accesului la contracepție, dar mai are de luptat cu supraponderea infantilă care se extinde, cu violențele conjugale și abuzul de alcool.

Studiul este finanțat de fundația Bill&Melinda Gates, fiind prima evaluare anuală a performanțelor în domneniul sănătății.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră