O primăvară cu viroze ca iarna!

22 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
O primăvară cu viroze ca iarna!

Medicii de familie, infecționiștii și farmaciștii observă, în ultimele zile, o creștere a numărului pacienților cu viroze respiratorii, favorizate în special de răcirea vremii.   
Chiar dacă tocmai, săptămâna trecută, Institutul Național de Sănătate Publică anunța o scădere a evoluției infecțiilor respiratorii, iată că acestea revin, afectându-i în special pe cei mici, pe vâstnici și bolnavii cronici. 

Medicii spun că, în general, după o iarnă lungă urmată de o primăvară capricioasă, imunitatea este mai scăzută. Evident, capacitatea de apărare a sistemului imunitar este și mai mică în cazul persoanelor vulnerabile: copii, persoanele în vârstă și bolnavi cronici etc. 

Scăderea considerabilă a temperaturilor provoacă vasoconstrucția și o reducere a cantității de sânge. Consecințele: scăderea numărului leucucitelor, ceea ce favorizează apariția infecțiilor. Medicii fac o recomandare specială pesoanelor cardiace: să respecte medicația prescrisă și să consulte medicul dacă apar semne și simptome noi. 

Medicii ne recomandă să ne protejăm cu haine potrivite temperaturilor exterioare și să ne întărim sistemul imunitar printr-un stil de viață echilibrat și o alimentație sănătoasă,  mai ales că, potrivit meteorologilor, și în luna mai se mai pot înregistra temperaturi scăzute. 
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră