Se ştie că, clădirea institutului prezintă risc seismic ridicat. Potrivit acestuia, "încă din anul 2006 am început aceste demersuri pe lângă toate guvernele și toți premierii și miniștrii sănătății între 2006 și 2016. Acest demers era absolut necesar pentru că Institutul de Boli Cardiovasculare 'C. C. Iliescu', în clipa de față, deservește cam 50% din populația țării în ceea ce privește asistența de urgență de cardiologie și de chirurgie cardiovasculară.
Rezolvăm peste 50% din urgențele majore de chirurgie cardiacă, de chirurgie vasculară, iar în ceea ce privește infarctul de miocard două zile pe săptămână, așa cum este programat, facem față tuturor cerințelor din sud-estul României. Suntem într-un imobil construit la sfârșitul anilor '60, care a fost expertizat de două ori — în 1991 și în 2015, iar expertiza ne arată că suntem într-o clădire cu risc seismic 2 ridicat".
Pentru demararea proiectului, BERD va avansa banii, "urmând ca statul român să plătească acești bani în diverse tranșe. Experții BERD se vor ocupa de tot ceea ce înseamnă aprobarea proiectului și licitarea acestui proiect printr-o licitație internațională în care banca va fi decidentul principal, astfel încât sunt sigur că va fi un proiect la nivelul anului 2016 proiectat și executat probabil în mai puțin de patru ani", explică prof. dr. Șerban Bubenek.