Franța, Spania, Israel și Marea Britanie impun un test negativ pentru călătorii din China

31 Dec 2022
Franța, Spania, Israel și Marea Britanie impun un test negativ pentru călătorii din China

Franța a decis să impună mai multe măsuri sanitare călătorilor din China, a anunțat Le Figaro vineri, 30 decembrie , din surse guvernamentale.

Prima măsură pusă în aplicare: toți pasagerii din China, fie prin zbor direct, fie cu un zbor cu escală, vor trebui să prezinte un test negativ de 48 de ore, la momentul plecării. Acesta poate fi un test PCR sau un test antigen. În al doilea rând, purtarea măștii va fi obligatorie în toate avioanele din China. Aceste măsuri vor intra în vigoare de la publicarea în acest weekend a unui decret al premierului Élisabeth Borne.

Ultimul punct, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, testele PCR vor fi efectuate aleatoriu pe anumiți pasageri din China. Aceste teste vor fi obligatorii pentru persoanele alese. „Dacă există teste pozitive, acestea vor fi secvențiate sistematic” , completează aceste surse guvernamentale pentru a „identifica variantele virusului” Cu toate acestea, nu se pune problema „a decide dacă să intre sau nu” pe teritoriul francez.

De asemenea, Franța își va actualiza recomandările pentru cei care călătoresc în China, recomandând să amâne călătoriile neesențiale.

Beijingul se confruntă în prezent cu o epidemie gigantică legată de lansarea strategiei sale zero Covid pe 7 decembrie, stârnind temeri cu privire la apariția unor noi variante  care ar relansa pandemia în Europa.

Lumea cu două viteze

Și această poziție europeană comună este încă așteptată de mult. După întâlnirea de joi, Comisia Europeană, care căuta un răspuns coordonat” a decis... să nu decidă nimic. Deocamdată, „nu a fost decisă nicio restricție de călătorie în Uniunea Europeană”, a rezumat un purtător de cuvânt al ComisieCentrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a apreciat în special că țările Uniunii Europene au „niveluri relativ ridicate de imunizare și vaccinare”.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat joi că a considerat „de înțeles” măsurile de protecție luate de alte țări, având în vedere lipsa de informații furnizate de Beijing, în special cu privire la tipul de variantă care circulă în China.

Prin urmare, diferite țări au luat măsuri la scară proprie. După Japonia  marți, Statele Unite și Italia  miercuri, Spania  și Israelul au luat la rândul lor măsuri vineri. Guvernul britanic va cere, de asemenea, călătorilor din China să aibă un test Covid negativ înainte de plecare, a anunțat el vineri.

Ministrul spaniol al Sănătății, Carolina Darias, a indicat în special că călătorilor din China li se va cere „dovada că sunt negativi (...) sau un program complet de vaccinare”. Ea nu a spus când va intra în vigoare măsura. Israelul, la rândul său, „ a decis să ordone companiilor aeriene străine să accepte cetățeni străini pe un zbor din China către Israel numai dacă aceștia au fost testați (negativ) pentru Covid ” .

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră