Franța interzice folosirea hidroxiclorochinei pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus

27 Mai 2020 | scris de A.A.
Franța interzice folosirea hidroxiclorochinei pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus

Medicii francezi au primit interdicția de a prescrie tratamentul cu hidroxiclorochină pacienților COVID pozitivi, conform declarațiilor oficiale ale Guvernului preluate de CNN.

Ministrul Sănătății francez a revocat autorizația de a folosi acest medicament în tratarea noului coronavirus din cauza datelor insuficiente legate de posibilele beneficii aduse în amelioarea simptomelor.

Datele studiate de Înaltul Consiliul în Sănătate Publică din Franța au evidențiat o legătură directă între folosirea hidroxiclorochinei și dezvoltarea unor afecțiuni cardiace grave în special atunci când se administrează în combinație cu azitromicina – un antibiotic ce se folosește pentru tratarea infecțiilor, conform declarațiilor Ministerului Sănătății.

S-a precizat că se vor face investigații suplimentare asupra beneficiilor și riscurilor acestui medicament după ce vor fi obținute mai multe date clinice în urma studiilor efectuate.

Acest anunț vine în urma declarațiilor oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății care a întrerupt orice studiu asupra hidroxiclorochinei și clorochinei ca potențial tratament anti-COVID din cadrul acordului Solidarity Trial organizat în mai multe țări, inclusiv în România.

Decizia OMS vine după publicarea unor date în jurnalul medical The Lancet care prezentau legături directe între folosirea hidroxiclorochinei și dezvoltarea unor probleme cardiace extrem de grave ce ar putea duce chiar și la decesul pacienților.

Doctorul Mandeep Mehra, autorul studiului a precizat că ”datele culese de noi, din spitale, din realitatea cu care se confruntă oamenii, ne-au transmis că folosirea acestui tratament, oricum ai privi și ai diseca, nu a avut niciun beneficiu în tratarea coronavirusului, dar fără niciun dubiu a demonstrat dezvoltarea unor afecțiuni extrem de grave”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră