Donez450, prima platformă online a donatorilor de sânge

24 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Donez450, prima platformă online a donatorilor de sânge

Donez450 https://www.donez450.ro/  este prima platformă online din țara noastră, inițiată la Cluj Napoca, în mai puțin de o lună reușind să aibă peste 800 de persoane dispuse să doneze sânge. 
"Platforma are două componente: 'comunitatea' donatorilor, care își creează cont în aplicație confirmând astfel că vor să primească notificări despre necesarul de sânge, și partea dedicată centrelor de transfuzii, care pot vedea statistici pe grupele sanguine a celor înscriși în aplicație și vor putea trimite apeluri la donare sau mesaje informative. Notificările se trimit axate pe grupele de sânge de care este nevoie, astfel încât un utilizator va primi notificarea doar dacă aceasta se adresează grupei sanguine pe care și-a setat-o. Suntem foarte bucuroși că CRTS Cluj a avut deschiderea spre această inițiativă de responsabilitate socială exclusiv clujeană și că am găsit în OSM Cluj și Lions Genesis Cluj-Napoca partenerii cu ajutorul cărora donez450 a ajuns la un nou nivel', anunțat Roxana Sălăgean, președintele Asociației Soft for Life, inițiatoarea acestei aplicații. 

Directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) Cluj, Adriana Sime, spune că  'proiectul donez450 a desfășurat o prolifică activitate de promovare a donării, datorită căreia au avut loc mai multe sesiuni de donare a studenților și nu numai. Au mai fost avocați, arhitecți, jandarmi, pompieri'.

Având în vedere crizele de sânge periodice și cererea din ce în ce maimare, platforma donez450 ar putea fi o soluție extinsă la nivel național. 

Ne dorim ca platforma donez450 să fie o comunitate a donatorilor activi din România, oferindu-le suport în procesul de donare prin notificări pe mail și sms în funcție de nevoile de sânge din centrele de donare, precizează inițiatorii acestui proiect. 

 

 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră