DASH: Șapte ani la rând, regimul alimentar cel mai bun!

05 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
DASH: Șapte ani la rând, regimul alimentar cel mai bun!


DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) se bazează pe reducerea consumului de grăsimi și sare în favoarea legumelor și fructelor. Și, iată, șapte ani la rând DASH este cel mai bun regim al anului, transmite site-ul topsante.
Pe locul al doilea, s-a plasat regimul mediteranean (care a ocupat locul al patrulea anul trecut), urmat de regimul MIND care este destinat protejării creierului de riscurile maladiei Alzheimer.

Un regim cu indice glicemic scăzut

Regimul DASH se distinge prin consumul generos de legume și fructe (fibre), printr-un aport scăzut de grăsimi și zahăr. DASH s-a dovedit eficient pentru eliminarea kilogramelor acumulate peste greutatea normală, pentru reducerea nivelului LDL (colesterolul rău) și a riscului de boli cardiovasculare.

DASH este recomandat de specialiști pentru că nu renunță la nici o categorie de alimente  (legume, fructe, lactate degresate, cereale integrale), permițând o alimentație relativ echilibrată și bogată în nutrienți.Fiind bogat în fibre și sărac în glucide, acest regim se axează pe o alimentație cu indice glicemic scăzut.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră