Corpul de control al primului ministru, în spitalele unde au fost îngrijiţi răniţii de la Colectiv

05 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Corpul de control al primului ministru, în spitalele unde au fost îngrijiţi răniţii de la Colectiv

Potrivit primelor informaţii, controalele vizează unităţile de primiri urgenţă (UPU) în privinţa modului de activare a codului roşu şi a planului alb în situaţii în care sunt întregistrate victime multiple.

Marţi, corpul de control a fost la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde au fost internaţi 97 de tineri de la Colectiv, dintre care 6 au decedat. 

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, doctorul Niţescu Cristian, ne-a declarat că membrii corpului de control au fost interesaţi de activitatea de la unitatea de primiri urgenţe sub aspectul mobilizării în cazuri de urgenţe, modul de preluare a pacienţilor, dacă sunt probleme identificate pe fondul patologiei specifice acestei unităţi medicale. „Nu s-au făcut controale sub aspectul infecţiilor nosocomiale”, ne-a precizat doctorul Niţescu.

În prezent, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri este singura unitate spitaliceastă de specialitate, care oferă tratamentul complex pentru arsuri de orice gravitate pentru pacientii adulţi din toata ţara.

Aceste controale au loc la două săptămâni de la publicarea concluziilor raportului corpului de control referitor la intervenţia de urgenţă la incendiul din clubul Colectiv din 30 noiembrie anul trecut. 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră