Compania Bavarian Nordic poate furniza 10 milioane de vaccinuri contra variolei de maimuță - mpox

16 Aug 2024
Compania Bavarian Nordic poate furniza 10 milioane de vaccinuri contra variolei de maimuță - mpox

Compania  Bavarian Nordic a spus că așteaptă să primească comenzi pentru vaccinuri împotriva mpox, scrie Politico

Bavarian Nordic poate furniza 10 milioane de doze din vaccinul său antipox către țările africane până la sfârșitul anului 2025, pentru a le ajuta să facă față celei mai recente urgențe de sănătate publică la nivel mondial, a declarat directorul general al producătorului de vaccinuri.

„Avem inventar și avem capacități. Ceea ce ne lipsesc sunt comenzile”, a declarat Paul Chaplin pentru Bloomberg .

Centrele Africane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Africa CDC) au declarat că are nevoie de 10 milioane de doze pentru a controla focarul, care s-a răspândit din Republica Democratică Congo în țările vecine în ultimele săptămâni.

Producătorul de medicamente danez și Comisia Europeană au donat deja peste 200.000 de doze. Chaplin a spus că compania are 300.000 de doze gata de expediat imediat și ar putea furniza 2 milioane de doze Africii până la sfârșitul acestui an.

„Suntem deja la sfârșitul lunii august, așa că într-adevăr are nevoie de o oarecare viteză în luarea deciziilor pentru a putea face asta”, a spus el.

Stocurile de vaccin sunt deținute și în alte locuri, în pregătirea pentru viitoarele focare. Uniunea Europeană a semnat un contract pentru 2 milioane de doze în noiembrie 2022, în timp ce unele țări din Europa dețin și stocuri naționale. Autoritatea SUA pentru Cercetare și Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA) a emis luna aceasta un ordin către Bavarian Nordic de a-și reînnoi stocurile de vaccin.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că focarul de mpox din Africa este o urgență de sănătate publică de interes internațional pe 14 august. O tulpină mai mortală a virusului, răspândită printre copii și prin contact sexual, reprezintă o îngrijorare deosebită, au spus oficialii OMS

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră