Cifre-șoc de infectare cu noul coronavirus în Israel. Cel mai mare număr înregistrat într-o zi, de la începutul crizei, în februarie!

02 Iul 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Cifre-șoc de infectare cu noul coronavirus în Israel. Cel mai mare număr înregistrat într-o zi, de la începutul crizei, în februarie!

Israelul înregistrează în ultima vreme o creștere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus, depășind zilnic România, de exemplu, cu circa 100 de cazuri. Asta în situația în care populația este de circa 9 milioane în Israel.

În ultimele 24 de ore însă a înregistrat un record șocant: cel mai mare număr de infectări de la declanșarea crizei coronavirusului, în februarie.

Autoritățile au anunțat 859 de noi cazuri de infectare, cel mai mare număr de la detectarea pentru prima oară a virusului în Israel, la 21 februarie, relatează corespondentul în Israel al Radio România Actualități, Dragoș Ciocârlan.

Ministerul Sănătății anunță 25.547 de cazuri de infectare la nivel național, până acum, inclusiv 320 de decese și 17.389 de vindecări.

În Israel au fost ridicate majoritatea restricțiilor după ce numărul de infectări zilnice a scăzut luna trecută sub 20.

Guvernul a relaxat măsurile de restricție impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului, redeschizând școli, universități, mall-uri și restaurante. 

Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a declarat duminică faptul că Israelul se confruntă cu al doilea val de epidemie și va lua noi măsuri de combatere a răspândirii virusului.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră