Cercetătorii americani de la National Institutes of Health (NIH) au primit 710 milioane de dolari de la producătorii de medicamente în anii pandemiei

03 Iun 2024
Cercetătorii americani de la National Institutes of Health (NIH) au primit 710 milioane de dolari de la producătorii de medicamente în anii pandemiei

În timpul pandemiei, poporul american a început să simtă că guvernul era foarte apropiat de marile companii farmaceutice. Acum știm cât de apropiați erau, scrie Adam Andrzejewski în New York Post.

Adam Andrzejewski este CEO și fondator al OpenTheBooks.com, cea mai mare bază de date privată a cheltuielilor publice.

Date noi de la National Institutes of Health dezvăluie că agenția și oamenii de știință au colectat 710 milioane de dolari drept redevențe în timpul pandemiei, de la sfârșitul anului 2021 până în 2023. Acestea sunt plăți efectuate de companii private, cum ar fi companiile de produse farmaceutice, pentru a acorda licență inovațiilor medicale de la oamenii de știință guvernamentali.

Informațiile despre acest vast complex de redevențe private sunt reținute de NIH. Organizația OpenTheBooks.com, a fost forțată să dea în judecată NIH pentru a descoperi redevențele plătite din septembrie 2009 până în octombrie 2021, care s-au ridicat la 325 milioane USD peste 56.000 de tranzacții.

Plățile au crescut vertiginos în perioada pandemiei: acei ani au înregistrat mai mult decât dublul fluxului de numerar către NIH din sectorul privat, comparativ cu cei doisprezece ani anteriori împreuna. În total, au fost 1,036 miliarde de dolari.

Nu este clar dacă vreuna dintre redevențele pentru vaccinul Covid de la Pfizer și Moderna, cea din urmă stabilită cu NIH, pentru care a acceptat să plătească 400 de milioane de dolari, este inclusă în aceste noi cifre. NIH nu a confirmat.

Fauci a petrecut ani de zile ironizând întrebările despre potențialele conflicte de interese dintre factorii de decizie privind COVID, care au promovat fără încetare vaccinurile și beneficiarii de redevențe private. El va răspunde pentru informațiile pe care le-a dat într-o depoziție pe jurământ la începutul acestui an.

Între timp, senatorul Rand Paul a sponsorizat Legea privind transparența drepturilor de autor , care a trecut în unanimitate prin procesul comisiei.

Sunt multe lucruri pe care Fauci ar putea face între timp. Cel puțin, el trebuie să-și ceară scuze pentru disprețul total față de public si cererile de transparența.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră