Celebrul Larry King, diagnosticat cu cancer în stadiul întâi: Mi-au înlăturat 20% din plămân!

14 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Celebrul Larry King, diagnosticat cu cancer în stadiul întâi: Mi-au înlăturat 20% din plămân!

Starul de televiziune Larry King, în vârstă de 83 de ani, povestește într-o emisiune cum a fost diagnosticat cu cancer la plămâni în acest an, în luna iulie , cum a primit vestea și tratamentul pe care l-a făcut, transmite joi agenția UPI.

"Din controlul meu medical face parte și o radiografie. O fac în fiecare an... și mereu a ieșit normal. Apoi doctorul a spus: 'Văd o mică pată aici. Să facem o tomografie.' Au făcut o tomografie, iar apoi au spus: 'Să facem o tomografie cu emisie de pozitroni'... Nu cred că mai există alte tipuri de tomografii", relatează celebrul prezentator de televiziune.

"Au scos tumoarea. Era malignă. Urmau s-o scoată, indiferent dacă era malignă sau benignă. Au făcut teste și mi-au spus că sunt bine. Eram în stadiul întâi", a mai spus King.

Larry King  a fost operat la Centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles la 17 iulie. "Medicul mi-a spus: 'Era malignă, dar erai în stadiul întâi. Dacă nu am fi scos-o, ai fi avut probleme în doi sau trei ani, dar am scos-o și ai avut noroc'", a declarat King pentru Us Weekly.

După două săptămâni de convalescență, Larry King a revenit la serviciu. "Mi-au arătat ultima tomografie, care era curată. A fost amuzant să văd locul în care era pata și acum nu mai este. Mi-au înlăturat 20% din plămân", a precizat acesta.

Larry King s-a lăsat de fumat după ce a suferit un atac de cord în februarie 1987, despre care spune că a contribuit la apariția cancerului pulmonar. King a mai fost diagnosticat anterior cu diabet de tip 2 și cancer de prostată pentru care a făcut radioterapie, fără să fie necesară intervenția chirurgicală. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră