Biden, Fauci și liderii marilor farmacii din SUA: „Suntem aici cu un mesaj simplu: vaccinează-te, actualizează-ți vaccinul împotriva COVID”

25 Oct 2022
Biden, Fauci și liderii marilor farmacii din SUA: „Suntem aici cu un mesaj simplu: vaccinează-te, actualizează-ți vaccinul împotriva COVID”

Biden a facut a cincea doza a vaccinului COVID actualizat și anunță noi inițiative împotriva virusului. Inițiativele includ livrări gratuite Paxlovid către comunitățile defavorizate, scrie ABC News.

Președintele Joe Biden a făcut marți a cincea doza a vaccinului actualizat împotriva COVID-19 și a cerut mai multor americani să facă acest lucru înainte de sezonul de iarnă și de sărbători.

Lui Biden i s-au alăturat liderii marilor lanțuri de farmacii din SUA Walgreens, CVS, Rite Aid și Albertsons, precum și secretarul pentru Sănătate și Servicii Umane Xavier Becerra, consilierul medical șef al președintelui, Dr. Anthony Fauci ), Chirurgul General Dr. Vivek Murthy și coordonatorul răspunsului COVID-19 de la Casa Albă Dr. Ashish Jha.

„Suntem aici cu un mesaj simplu: vaccinează-te, actualizează-ți vaccinul împotriva COVID”, a spus Biden. „Este incredibil de eficient, dar adevărul este că nu sunt suficienți oameni. Trebuie să schimbăm asta, astfel încât să putem avea cu toții un sezon de vacanță sigur și sănătos”.

 Cele mai recente injecții de rapel vizează două subvariante ale variantei omicron, care sunt versiuni ale virusului care sunt în prezent cele mai dominante în Statele Unite și în întreaga lume, potrivit Casei Albe.

Administrația Biden a anunțat marți mai multe inițiative pentru a încuraja americanii să fie vaccinați.

„Ca țară avem o alegere de făcut”, a spus președintele. „Putem repeta ceea ce s-a întâmplat în iernile trecute? Mai multe infecții, mai multe spitalizări, mai multe persoane dragi care se îmbolnăvesc, chiar mor, de virus. Sau vom avea o iarnă mult mai bună dacă folosim toate instrumentele pe care le avem la dispoziție acum?" 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră