Berea - un analgezic mai bun decât paracetamolul

01 Mai 2017
Berea - un analgezic mai bun decât paracetamolul

Vă doare capul? Aveţi impresia că se învârte camera cu voi? A apărut şi greaţa? Vă deranjează până şi lumina? De cele mai multe multe ori anihilaţi toate aceste senzaţii neplăcute cu un analgezic, adică un medicament împotriva durerii. 

Însă, potrivit unui nou studiu, există un remediu mai eficient. Potrivit acestui studiu, două halbe de bere sunt mai eficiente în calmarea durerii decât un analgezic clasic.

Realizând o meta-cercetare, bazată pe 18 studii precedente, cercetătorii de la Universitatea Greenwich din Marea Britanie au descoperit că două halbe de bere pot să reducă intensitatea disconfortului fizic cu 25%, scrie rfi.ro.

Crescând concentraţia de alcool din sânge cu aproximativ 0.08%, această băutură oferă organismului ”o mică ridicare a pragului de rezistenţă la durere” şi, din acest motiv, contribuie la o ”reducere - între moderată şi consistentă - a intensităţii durerii”, afirmă autorii cercetării.

”Alcoolul este un analgezic eficient, care oferă o reducere relevantă din punct de vedere clinic a intensităţii durerii, fapt ce ar putea să explice folosirea eronată a alcoolului de acele persoane care suferă de dureri persistente, în pofida consecinţelor potenţial nocive ale acestei băuturi pe termen lung asupra sănătăţii”, au explicat autorii studiului.

Nu este clar deocamdată dacă alcoolul reduce durerea prin influenţarea receptorilor cerebrali sau prin diminuarea sentimentului de anxietate, făcându-i pe oameni să îşi spună că ”durerea nu mai este atât de puternică”.

”Alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide precum codeina, iar efectele sale sunt mai puternice decât cele generate de paracetamol”, a declarat medicul Trevor Thompson, cercetător la Universitatea Greenwich din Londra şi coordonator al studiului.

Totuşi, experţii au lansat şi un avertisment în această privinţă şi au spus că rezultatele noului studiu nu înseamnă că alcoolul este întotdeauna benefic, mai ales atunci când este consumat în exces.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră