Hameiul din care se prepară berea este benefic pentru creier, deoarece poate îmbunătăţi concentrarea şi poate accelera procesul de gândire.
Oamenii de ştiinţă japonezi au descoperit că hameiul reduce stresul şi îmbunătăţeşte starea de spirit.
Voluntarii care au luat astfel de suplimente au avut o memorie mai bună şi au rezolvat mai bine exerciţii şi probleme de matematică.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Juntendo, acidul din hameiul amar, cunoscut sub numele de MNBA, poate fi utilizat împotriva demenţei.
Aceştia au descoperit o îmbunătăţire semnificativă a funcţiei cognitive după 12 săptămâni de la administrarea suplimentului.
Cercetătorii au lucrat cu 100 de voluntari sănătoşi cu vârste cuprinse între 45 şi 69 de ani, cu declin cognitiv, definit ca pierdere de memorie accelerată. Unii au primit un placebo, iar alţii suplimentul MNBA, starea lor fiind evaluată prin teste.
Sigur, vestea e bună, cu condiția ca berea să fie din hamei și curată, clasică. Și, evident, să nu fie făcut exces, că pe urmă se intră în altă categorie!